Antena 3 CNN Externe Experţii OMS: Şedinţele la solar măresc riscul apariţiei cancerului de piele (VIDEO)

Experţii OMS: Şedinţele la solar măresc riscul apariţiei cancerului de piele (VIDEO)

Experţii OMS: Şedinţele la solar măresc riscul apariţiei cancerului de piele (VIDEO)
Sursa foto: solar
29 Iul 2009   •   18:38

Nu mai mergeţi la solar pentru că riscaţi să faceţi cancer! Avertismentul vine chiar de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Specialiştii OMS spun că şedinţele la solar sunt la fel de periculoase precum ţigările, arsenicul sau azbestul.

"O meta-analiză a concluzionat faptul că expunerea la razele ultraviolete artificiale înaintea vârstei de 30 de ani sporeşte cu 75% riscul de apariţie a melanomului", cea mai agresivă formă de cancer de piele, au declarat experţii OMS.

George Reuter, preşedintele Sindicatului francez al dermatologilor (SNDV), a declarat: ?Este important să facem cunoscut riscul asociat cu acest gen de instalaţii şi riscul general de expunere la soare".

Până acum, oamenii de ştiinţă au clasificat solarul ca fiind posibil cancerigen, arată AFP. După analize amănunţite, au concluzionat că este foarte posibil ca radiaţiile ultraviolete să declanşeze o astfel de boală.

Potrivit OMS, intensitatea radiaţiilor emise de solar în timpul unei şedinţe de numai 20 de minute echivalează cu o zi întreagă petrecută la plajă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cancer de piele OMS solar
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close