Antena 3 CNN Externe FBI participă la operaţiunile de securitate din jurul JO de la Soci. "Zeci de agenţi se află deja în Rusia"

FBI participă la operaţiunile de securitate din jurul JO de la Soci. "Zeci de agenţi se află deja în Rusia"

FBI participă la operaţiunile de securitate din jurul JO de la Soci. "Zeci de agenţi se află deja în Rusia"
10 Ian 2014   •   15:15

Biroul Federal de Investigaţii american (FBI) va trimite zeci de agenţi în Rusia pentru a sprijini serviciile de securitate din timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci.

Directorul FBI, James Comey, a spus că peste 20 de agenţi şi alte cadre din personalul adiacent vor fi trimişi la Moscova, iar alte câteva zeci de angajaţi ai Biroului vor fi detaşaţi în staţiunea de la malul Mării Negre, pentru a preîntâmpina eventuale atacuri teroriste pe durata Jocurilor Olimpice, între 7 şi 23 februarie.

"Asigurarea securităţii pentru un asemenea eveniment de amploare este o sarcină enormă. Personal, sunt de părere că misiunea noastră va fi cu atât mai dificilă cu cât locul de desfăşurare, oraşul Soci, se află în proximitatea unei zone unde există tensiuni şi ameninţări teroriste", a spus Comey pentru The Washington Post.

Oficialul american a precizat că o parte din lucrătorii FBI sunt deja pe pământ rusesc şi colaborează cu serviciile speciale de acolo. Tot el a adăugat că FBI are sarcina de a ajuta şi sprijini serviciile ruse, dar întreaga responsabilitate pentru securitatea Jocurilor rămâne în sarcina forţelor de la Moscova.

La începutul acestei săptămâni, Federaţia Rusă a lansat cea mai vastă operaţiune de securitate din istoria JO, în încercarea de a preveni orice atac de tip terorist, existând ameninţări serioase din nordul Caucazului, o zonă care se confruntă cu insurgenţa islamică.

Măsurile de securitate fără precedent au fost luate după ce doi terorişti sinucigaşi au ucis 34 de persoane şi au rănit peste 100 de civili, în Volgograd, oraş aflat 630 de km de Soci.

×
Subiecte în articol: FBI James Comey
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close