Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte sud african Nelson Mandela a împlinit 92 de ani

Fostul preşedinte sud african Nelson Mandela a împlinit 92 de ani

Fostul preşedinte sud african Nelson Mandela a împlinit 92 de ani
Sursa foto: Foto: takusahrisau.files.wordpress.com
19 Iul 2010   •   11:02

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a împlinit duminică 92 de ani. El şi-a sărbătorit aniversarea într-un cadru privat, în mijlocul prietenilor şi al numeroşilor nepoţi şi strănepoţi. Ziua lui Mandela a fost, totodată, celebrată în întreaga lume, la recomandarea ONU.

Actuala soţie a lui Nelson Mandela şi una din fiicele acestuia s-au aflat printre cei care i-au sărbătorit aniversarea prin muncă în serviciul comunităţii. Personalităţi şi cetăţeni obişnuiţi din toată lumea le-au consacrat 67 de minute celor nevoiaşi, ca un omagiu pentru cei 67 de ani de activitate a lui Mandela în serviciul poporului său.

Fostul preşedinte, care iese, acum, mai rar în public, şi-a petrecut ziua de naştere la reşedinţa sa. Copiii din satul său natal au fost primii care l-au vizitat pentru a-l felicita.

Au urmat o mulţime de prieteni vechi, dintre care n-a lipsit nici fosta soţie a lui Mandela, Winnie, de care s-a despărţit cu mai mult timp în urmă. Nepoţii şi strănepoţii lui Mandela i-au dăruit un tort de aniversare căruia i-au stins chiar ei lumânările.

Actualul preşedinte sud-african Jacob Zuma a sărbătorit aniversarea în satul natal al lui Mandela, unde le-a oferit localnicilor un dineu tradiţional.

Lider al luptei împotriva fostului regim rasist din Africa de Sud, Mandela a fost întemniţat timp de 27 de ani, până în 1990. După eliberare, el a pledat pentru reconciliere naţională şi a devenit preşedinte în urma primelor alegeri multirasiale, din 1994.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close