Antena 3 CNN Externe François Fillon a făcut plângere împotriva unei publicații. Ce zvonuri au fost lansate despe soția sa

François Fillon a făcut plângere împotriva unei publicații. Ce zvonuri au fost lansate despe soția sa

François Fillon a făcut plângere împotriva unei publicații. Ce zvonuri au fost lansate despe soția sa
Sursa foto: Foto: Facebook/François Fillon
02 Mai 2017   •   21:18

François Fillon, candidatul dreptei în alegerilor prezidențiale din Franța, eliminat în primul tur, a depus  o plângere împotriva unei publicații, care a scris despre presupusele locuri de muncă fictive ale unor membri ai familiei sale.

Pa fost formulată în baza unui articol din codul electoral francez, care sancționează răspândirea de 'știri false' de natură să influențeze scrutinul.

Publicația a dezvăluit la sfârșitul lunii ianuarie că Penelope Fillon a fost remunerată o perioadă îndelungată ca asistentă parlamentară a lui François Fillon sau a supleantului acestuia, cu sute de mii de euro, fără dovada activităților prestate efectiv.

Justiția franceză a inculpat în martie cuplul Fillon, în special pentru 'deturnare de fonduri publice'.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma plângerii lui François Fillon cu privire la un articol publicat la mijlocul lui aprilie, cu zece zile înaintea primului tur al prezidențialelor, și care se referea din nou la angajarea fictivă a soției sale, potrivit unei surse judiciare.

În ediția ce va apărea miercuri, săptămânalul satiric precizează că unul din redactorii șefi și un jurnalist vor fi audiați de poliție pe 11 mai, în urma plângerii lui Fillon.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close