Antena 3 CNN Externe Furtună de zăpadă în Canada. Traficul rutier, paralizat. Sute de curse aeriene, anulate

Furtună de zăpadă în Canada. Traficul rutier, paralizat. Sute de curse aeriene, anulate

Furtună de zăpadă în Canada. Traficul rutier, paralizat. Sute de curse aeriene, anulate
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
28 Dec 2012   •   15:10

Quebecul a fost lovit de una dintre cele mai mari furtuni de zapadă din ultimii ani. În ultimele ore, vântul violent şi vizibilitatea redusă au paralizat aproape complet traficul din zonă. Peste 200 de zboruri au fost anulate şi, din cauza stratului gros de zăpadă, transportul public a fost suspendat în unele zone.

1000 angajaţi ai primăriei din Montreal şi câteva sute de utilaje de deszăpezire au ieşit pe străzi încă de la începutul celei mai mari furtuni de zăpadă din ultimii ani. Oamenii au muncit ore în şir pentru a elibera şoselele metropolei canadiane. Canadienii au ieşit şi ei în stradă înarmaţi cu lopeţi pentru a-şi curăţa maşinile şi a da o mână de ajutor autorităţilor la curăţarea zăpezii.

Pentru a face faţă furtunii de zăpadă,  primăria din Montreal a anunţat că va mai implica alţi 3.000 de lucrători şi peste 2.000 de utilaje de deszăpezit. Autorităţile spun că problemele din trafic vor mai dura cel puţin 4 zile.

Întreaga operaţiune de degajare a străzilor dar şi de depozitare a zăpezii de ridică la aproximativ 17 milioane de dolari, spun autorităţile. Bugetul anual pentru activitatea de degajare şi strângere a zăpezii este de 150 de milioane de dolari numai pentru Montreal.


×
Subiecte în articol: furtuna de zapada Quebec zboruri anulate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close