Antena 3 CNN Externe Gripa nouă continuă să provoace victime în Europa

Gripa nouă continuă să provoace victime în Europa

Gripa nouă continuă să provoace victime în Europa
20 Noi 2009   •   23:22

Potrivit celui mai recent bilanţ al oficialilor europeni, pe continent au murit, în ultima perioadă, 87 de oameni din cauza gripei porcine, iar numărul deceselor totale se apropie de 650. Probleme sunt şi în ţările din jurul României, unde virusul pare să se răspândească rapid.

Cea mai gravă situaţie rămâne în Ucraina. Vecinii noştri au anunţat că gripa nouă sau cea de sezon au provocat moartea a 354 de oameni, iar numărul de îmbolnăviri a depăşit un milion. Autorităţile ucrainene au declarat epidemie de gripă la sfârşitul lunii octombrie, când au fost confirmate primele cazuri de gripă porcină.


În Rebublica Moldova, a fost anunţat un al optulea deces din cauza gripei A H1N1. Situaţia rămâne gravă, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 65 de cazuri noi de gripă pandemică, numărul total al bolnavilor ajungând astfel la 1.160.


Autorităţile sanitare din Ungaria au decretat săptămâna aceasta epidemie de gripa nouă la nivel national, după ce numărul cazurilor de îmbolnăviri cu virusul a crescut cu peste 30% în ultimele şapte zile. Numai săptămâna trecută, 22.000 de persoane s-au prezentat la medic cu simptome de gripa, ceea ce reprezintă o creştere de 32%.


În Serbia, numărul deceselor a ajuns la 16, din 316 de infectări cu gripa nouă. Oficialii de la Belgrad au promis populaţiei că vaccinul antigripal va fi disponibil până, cel târziu, la jumătatea lunii decembrie.

Singura ţară unde lucrurile par să se îmbunătăţească este Bulgaria. Starea de epidemie la nivel naţional a fost anulată după ce numărul celor infectaţi a scăzut la procentul de 190 din 10.000 de oameni.

Potrivit oficialilor europeni, pe continent au fost înregistrate 87 de noi cazuri mortale de gripă A H1N1, bilanţul total al deceselor provocate de această boală ajungând astfel la 636.

Antena 3

×
Subiecte în articol: virusul AH1N1 gripa porcina gripa noua
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close