Antena 3 CNN Externe Grupul BP începe blocarea definitivă a puţului din Golful Mexic (VIDEO)

Grupul BP începe blocarea definitivă a puţului din Golful Mexic (VIDEO)

Grupul BP începe blocarea definitivă a puţului din Golful Mexic (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
03 Aug 2010   •   11:46

Echipele companiei petroliere BP vor începe marţi o operaţiune în urma căreia ar putea fi închis definitiv puţul submarin avariat din Golful Mexic. Aproape 780 de milioane de litri de petrol s-au scurs în apele Golfului de la 22 aprilie, când o platformă petrolieră a explodat şi s-a scufundat.

Autorităţile americane au dat aprobarea finală pentru procedura pe care specialiştii de la British Petroleum au numit-o "ucidere statică". Operaţiunea constă în injectarea unor materiale lichide şi solide în puţul avariat, urmată de cimentarea acestuia.

Întreaga procedură va dura între 33 şi 60 de ore iar succesul nu este deloc sigur, mai ales că o operaţiune asemănătoare a eşuat la sfârşitul lunii mai. Poluarea apelor Golfului a fost, între timp, oprită prin instalarea unui dispozitiv care colectează petrolul şi-l trimite la suprafaţă, unde este încărcat în nave. Dar această soluţie este doar provizorie iar localnicii aşteaptă cu nerăbdare să ia sfârşit coşmarul pe care-l trăiesc de mai bine de o sută de zile.

Conducerea grupului BP crede că, dacă "uciderea statică" va avea succes, puţul va fi definitiv blocat fără să mai fie necesare alte măsuri de siguranţă, cum se prevedea până acum.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Golful Mexic british petroleum
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close