Antena 3 CNN Externe Hackerii Anonymous sunt solidari cu protestatarii turci şi atacă siteurile guvernamentale

Hackerii Anonymous sunt solidari cu protestatarii turci şi atacă siteurile guvernamentale

Hackerii Anonymous sunt solidari cu protestatarii turci şi atacă siteurile guvernamentale
03 Iun 2013   •   13:49

Grupul de hackeri Anonymous a aplicat o serie de atacuri cibernetice, luni dimineaţă, îndreptate împotriva mai multor siteuri guvernamentale turceşti, într-o măsură de solidaritate cu protestatarii.

Câteva mesaje postate pe contul de Twitter al Anonymous relevă că mai multe siteuri, printre care şi cel aparţinând administraţiei prezidenţiale, condusă de Abdullah Gul, dar şi cel al partidului aflat la guvernare. Potrivit informaţiilor, accesul public la aceste pagini web a fost blocat în urma atacurilor organizate.


Cotidianul Hürriyet Daily News anunţă că siteurile unor instituţii media au fost şi ele ţinta atacurilor, ele fiind vizate şi învinovăţite că "nu transmit adecvat evenimentele".

Manifestaţiile au început în urmă cu o săptămână la Istanbul, când sute de persoane au ocupat un parc din centrul oraşului. Autorităţile voiau iniţial să construiască aici un mall şi un complex rezidenţial, însă premierul Ergodan a anunţat că acolo va fi construită o moschee.

În total, poliţiştii au reţinut aproape 2.000 de oameni în urma confruntărilor din marile oraşe, iar confruntările s-au soldat cu aproape două mii de răniţi.

×
Subiecte în articol: proteste violente
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close