Antena 3 CNN Externe Hezbollah: În caz de război, vom ataca toate navele care navighează spre Israel

Hezbollah: În caz de război, vom ataca toate navele care navighează spre Israel

Hezbollah: În caz de război, vom ataca toate navele care navighează spre Israel
Sursa foto: Sayyed Hassan Nasrallah
26 Mai 2010   •   03:39

Şeful mişcării Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, declara că gruparea de gherilă şiită va ataca toate navele militare, civile sau comerciale ce se îndreaptă spre coastele mediteraneene ale Israelului, în caz de război.
"Dacă voi (Israel) puneţi coasta noastră sub asediu într-un viitor război, toate navele militare, civile şi comerciale care se îndreaptă spre coastele Palestinei de la Mediterana se vor afla sub tirul luptătorilor islamici," arăta acesta într-un mesaj video menit a marca a 10-a aniversare a retragerii israeliene din sudul Libanului.
Anterior, Nasrallah ameninţase că va lovi aeroportul Ben Gurion din Israel dacă este atacat aeroportul din Beirut.
"Când lumea va vedea cum sunt distruse aceste nave în apele regionale ale Palestinei, nimeni nu va îndrăzni să meargă acolo, aşa cum ei vor bloca alţii să vină spre coastele noastre" , arăta acesta.
Afirmaţiile lui Nasrallah coincid cu un exerciţiu militar israelian, lansat duminică pentru a testa nivelul de pregătire al statului evreu în caz de atacuri cu rachete din Fâşia Gaza sau de către Hezbollah .
Hezbollah a dus un război de 34 de zile cu Israel în 2006, după ce grupul a capturat doi soldaţi israelieni după un raid peste graniţă. Circa 1200 de libanezi, majoritatea civili, şi 160 israelieni, în special soldaţi, au fost ucişi.
Tensiunile rămân mari în regiune după ce Israel a acuzat Siria că livreaz Hezbollah rachete cu rază lungă Scud.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: grupare terorista Orientul Mijlociu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close