Antena 3 CNN Externe Hezbollah respinge acuzaţiile SUA: promite să continue să se înarmeze

Hezbollah respinge acuzaţiile SUA: promite să continue să se înarmeze

Hezbollah respinge acuzaţiile SUA: promite să continue să se înarmeze
Sursa foto: hezbollah
29 Apr 2010   •   23:22

Hezbollah a replicat acuzaţiilor SUA că ar strânge arme sofisticare şi a promis să îşi mărească artileria.
"Opţiunea noastră a fost şi rămâne aceea de a securiza toate armele de rezistenţă pe care le avem ," arăta parlamentarul Hezbollah, Hassan Fadlallah, pentru ziarul de limbă arabă As-Safir, apropiat grupului militan şiit.
Cotidianul a publicat o primă pagină care titra "Washington şi Tel Aviv duc păcăleala cu rachete în pragul războiului " şi îl cita pe Fadlallah care declara că armele Hezbollah nu se compară cu "armamentul" şi "crimele " SUA şi ale aliatului său, Israel.
Armele Hezbollah nu se compară cu "nivelul de armament al SUA, pe care l-a folosit în crimele sale contra popoarelor din lume, de la Hiroshima la peste 100.000 de martiri ucişi în Irak şi zeci de mii ucişi în Palestina, Liban şi Afganistan ," arăta Fadlallah .
"Există o diferenţă între armele care servesc doar la invazii, ocupaţii şi agresiuni, precum cele ale SUA şi aliatului Israel ... şi armele de rezistenţă ce apără, protejează şi eliberează".
Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a acuzat, marţi, Iran şi Siria că înarmează Hezbollah cu rachete sofisticate , ce subminează stabilitatea din regiune.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hezbollah rachete Arsenal
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close