Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: Siria nu trebuie să devină un sanctuar pentru teroriştii PKK

Hillary Clinton: Siria nu trebuie să devină un sanctuar pentru teroriştii PKK

Hillary Clinton: Siria nu trebuie să devină un sanctuar pentru teroriştii PKK
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Aug 2012   •   17:32

Şefa diplomaţiei americane Hillary Clinton a declarat sâmbătă la Istanbul că "Siria nu trebuie să devină un sanctuar pentru teroriştii din cadrul PKK", o mişcare armată aflată în conflict cu aliatul turc al Washingtonului, relatează AFP.

Clinton a declarat în faţa presei, la finalul unei întâlniri cu ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu, că "împărtăşeşte îngrijorările" Turciei în acest sens, apreciind că Siria nu poate să devină un sanctuar pentru rebelii kurzi "(nici) acum şi (nici) după plecarea regimului" preşedintelui Bashar al-Assad de la putere.
   
Ea şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că "teroriştii din cadrul PKK şi Al-Qaida profită de pe urma luptei legitime a poporului sirian pentru a îşi promova propria agendă".
   
Davutoglu, a cărui ţară luptă împotriva PKK din 1984, a apreciat că "nu există loc pentru o vacanţă a puteri în Siria" de care ar putea să beneficieze rebelii din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), subliniind că este necesar ca perioada de tranziţie în Siria să se încheie cât mai rapid posibil.
   
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat recent regimul de la Damasc, cu care Ankara şi-a întrerupt legăturile, că a "încredinţat" mai multe zone din nordul Siriei PKK şi a avertizat că Turcia ar putea să îşi exercite dreptul de a-i urmări pe rebeli pe teritoriul acestei ţări.

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton Siria teroristi PKK al-Qaida
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close