Antena 3 CNN Externe Hollande şi Merkel vor discuta despre spionajul american la Bruxelles

Hollande şi Merkel vor discuta despre spionajul american la Bruxelles

Hollande şi Merkel vor discuta despre spionajul american la Bruxelles
de M.T.    |    24 Oct 2013   •   13:37

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor discuta, joi, despre cazul interceptărilor americane, în cadrul summitului european de la Bruxelles, a anunţat o sursă diplomatică franceză, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Această întâlnire bilaterală dorită de Merkel nu a fost organizată în acest scop, dar ei vor discuta, evident, despre acest lucru pentru a-şi coordona reacţia”, a precizat sursa citată.

Guvernul german a anunţat, miercuri seara, că telefonul mobil al cancelarului ar fi „putut fi supravegheat de serviciile americane".

Merkel i-a cerut imediat explicaţii preşedintelui Barack Obama, care a asigurat-o că Statele Unite nu îi supraveghează comunicaţiile.

Cu toate acestea, ministrul german de Externe l-a convocat pe ambasadorul american la Berlin să dea explicaţii în privinţa acestor informaţii.

În acelaşi timp, cotidianul francez Le Monde a intrat în posesia unor documente ale lui Edward Snowden care arată că NSA a efectuat 70,3 milioane de înregistrări de date telefonice ale francezilor în perioada 10 decembrie 2012 - 8 ianuarie 2013 şi a spionat ambasadele franceze, informaţiile fiind dezvăluite la începutul acestei săptămâni.

În replică, directorul serviciilor de informaţii americane, James Clapper a pus la îndoială dezvăluirile din Le Monde, spunând că acestea sunt „inexacte”.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close