Antena 3 CNN Externe Imagini incredibile din închisorile din Rusia. Chinurile groaznice la care este supus un deținut - VIDEO 18+

Imagini incredibile din închisorile din Rusia. Chinurile groaznice la care este supus un deținut - VIDEO 18+

Imagini incredibile din închisorile din Rusia. Chinurile groaznice la care este supus un deținut - VIDEO 18+
03 Aug 2018   •   11:01

Imagini incredibile au apărut în spațiul public, arătând care sunt tratamentele la care sunt supuși deținuții din închisorile din Rusia.

Publicația Novaya Gazeta a prezentat imagini din interiorul unui centru de detenție din regiunea Yaroslavl, aflat la 250 de kilometri de Moscova, în care un deținut este bătut, torturat și umilit de o duzină de gărzi ai închisorii.

Imaginile au avut un ecou fără precedent, declanșând o anchetă internă, care s-a soldat cu arestarea a opt persoane, iar conducerea închisorii a prezentat scuze public.

La îndemnul presei străine, mai mulți foști deținuți au rupt tăcerea și au povestit chinurile la care au fost supuși sau la care au asistat.

Vorbind pentru AFP, Alexander Zarenchev, un fost DJ, a povestit că în cei opt ani de detenție a fost supus unor bătăi zilnice și a fost martorul mai multor crime și violuri în grup.

”Ca nou-venit, luam zilnic bătaie de la activiști” spune el, referindu-se la deținuții care colaborează cu administrația închisorii. Rolul acestora este de ”reeducare”, însă Zarenchev a povestit că aceștia ”mergeau prea departe”. 

După cei doi dintre deținuții abuzați au murit, autoritățile au lansat o anchetă vizându-l pe directorul închisorii. Între timp, acesta a dispărut.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

×
Subiecte în articol: Rusia inchisoare tortura
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close