Antena 3 CNN Externe Imaginile cu Nelson Mandela care au stârnit nemulţumire în Africa de Sud

Imaginile cu Nelson Mandela care au stârnit nemulţumire în Africa de Sud

Imaginile cu Nelson Mandela care au stârnit nemulţumire în Africa de Sud
30 Apr 2013   •   20:19

Primele imagini difuzate cu Nelson Mandela, după ce a fost externat pe 6 aprilie, au stârnit un val de critici în Africa de Sud, scrie BBC.

Surprins în locuinţa sa din Johannesburg, cu ocazia vizitei preşedintelui Africii de Sud, Nelson Mandela pare să fie extrem slăbit şi absent.

Tocmai din această cauză, guvernul, preşedintele şi postul naţional de televiziune care a difuzat aceste imagini au fost acuzaţi că-l prezintă pe Mandela în faţa camerelor pentru a câştiga popularitate, deşi acesta încă se recuperează.

"Mandela arată foarte bine, este într-o formă bună. Am avut o conversaţie cu el, am dat mâna şi a zâmbit", a spus preşedintele Africii de Sud.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1993 a mai fost spitalizat în ianuarie 2011, iar după aceea în decembrie 2012, pentru infecţii pulmonare, legate probabil de sechelele unei tuberculoze contractate în închisoare, pe Insula-închisoare Robben, unde a ispăşit 18 dintre cei 27 de ani de detenţie, în celulele regimului de apartheid.

Mandela a fost primul preşedinte de culoare al ţării, în perioada 1994-1999, ales după ce majoritatea de culoare a obţinut pentru prima dată dreptul la vot. El s-a retras complet din viaţa politică şi, din cauza stării de sănătate în declin, nu a mai apărut în public de la finala Cupei Mondiale de Fotbal, în iulie 2010, la Johannesburg.



×
Subiecte în articol: Nelson Mandela Africa de Sud
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close