Antena 3 CNN Externe După Uvalde, împușcăturile în masă continuă în SUA

După Uvalde, împușcăturile în masă continuă în SUA

Cel puțin opt împușcături în masă au avut loc în SUA în weekendul care a urmat atacului din Uvalde, Texas.

După Uvalde, împușcăturile în masă continuă în SUA
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    31 Mai 2022   •   18:47

Alte trei au avut loc între miercuri și vineri.

Potrivit Gun Violence Archive, o organizație independentă care colectează date din peste 7.500 de surse, opt persoane au fost ucise și alte 45 au fost rănite în cele cinci zile de după masacrul de la școala elementară Robb din Uvalde.

O împușcătură în masă, definită de Arhiva pentru violența armelor, este un incident în care patru sau mai multe persoane sunt împușcate și fie rănite, fie ucise, cu excepția atacatorului

Miercuri, 25 mai

În Philadelphia, un bărbat care mergea pe o bicicletă a deschis focul miercuri seara într-o casă în care un tânăr și iubita lui se pregăteau să plece la bal, a raportat CBS3 Philadelphia. Poliția a spus că bărbatul înarmat a împușcat un tânăr de 19 ani, o tânără – tot de 19 ani – și pe mama tinerei, în vârstă de 34 de ani, și un bărbat de 60 de ani.

Băiatul era în stare critică, iar celelalte trei victime erau stabile de joi dimineață.

Vineri, 27 mai

Șase persoane au fost împușcate la o petrecere de absolvire în Alabama joi dimineața, a raportat Departamentul de Poliție Anniston pe Facebook. Niciuna dintre persoanele rănite nu este în pericol de moarte. Peste 150 de persoane, în vârstă de 14 ani, erau la petrecere în acel moment. Gloanțele rătăcite au lovit vehicule din apropiere, a raportat poliția, iar mai multe arme de foc au fost recuperate la fața locului.

În aceeași zi, ABC13 din Michigan a raportat că o mamă în vârstă de 40 de ani și cei trei copii ai săi – de 3, 4 și 6 ani – au fost împușcați la aproximativ 50 de mile nord de Grand Rapids.

Tatăl vitreg al mamei a fost împușcat în cap și era în stare critică de sâmbătă. Una dintre fiice a declarat pentru ABC13 că tatăl vitreg a împușcat copiii și apoi mama.

Sâmbătă, 28 mai

În Chattanooga, Tennessee, șase persoane au fost împușcate la o stradă de acvariul Tennessee din centrul orașului, au informat Local 3 News și CNN. Două dintre cele șase victime au suferit răni care le-au pus viața în pericol. Victimele erau tineri până în 20 de ani.

Poliția din Colorado Springs, Colorado, investighează o împușcătură în parcarea unui bar, unde un bărbat a fost ucis și alte trei femei au fost rănite, a informat KKTV11 News. Martorii au spus că împușcăturile par să fi venit de la un vehicul în mișcare.

ABC30 din California a raportat că trei adolescenți au fost răniți și un bărbat ucis prin împușcare în Fresno sâmbătă seara. Cei trei adolescenți vor supraviețui, dar bărbatul, în vârstă de 20 de ani, a murit din cauza rănilor suferite.

Sâmbătă seara, la o petrecere din Florida, au izbucnit focuri de armă, iar patru persoane între 15 și 18 ani au fost rănite.

Duminică, 29 mai

Fox32 din Illinois a raportat că cinci persoane sunt în stare gravă după ce au fost împușcate în West Garfield Park din Chicago. Vârstele victimelor sunt între 16 și 33 de ani.

În Taft, Okla., un bărbat de 26 de ani este în arest în legătură cu o împușcătură la un festival aglomerat de Ziua Memorială, care a provocat moartea unei femei de 39 de ani și rănirea altor 7. Victimele supraviețuitoare au vârste cuprinse între 9 și 56 de ani.

Poliția din Detroit a declarat pentru WWJ News Radio că un grup de trei bărbați și două femei au fost atacați în jurul orei 3:40 a.m. Doi dintre bărbații care au fost loviți sunt în stare stabilă, dar al treilea este în stare critică.

Femeile nu au fost împușcate, dar au fost rănite din cauza geamurilor sparte.

Merced Sun-Star din California a raportat duminică dimineața că patru persoane, doi tineri și doi adulți, au fost împușcate cândva după miezul nopții duminică. Una dintre victime a fost ucisă, una este în stare critică și două au fost tratate pentru răni care nu pun viața în pericol.

×
Subiecte în articol: SUA atacuri impuscaturi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close