Antena 3 CNN Externe Împușcături în metroul din New York: un mort și cinci răniți grav | Atacatorul a fugit: "Ești căutat de cei mai buni detectivi din lume"

Împușcături în metroul din New York: un mort și cinci răniți grav | Atacatorul a fugit: "Ești căutat de cei mai buni detectivi din lume"

Poliția din New York a anunțat că este în căutarea unui bărbat înarmat care a deschis focul luni într-un tren de metrou și pe peronul unei stații din Bronx, omorând un om și rănind alte cinci persoane.

Împușcături în metroul din New York: un mort și cinci răniți grav | Atacatorul a fugit: "Ești căutat de cei mai buni detectivi din lume"
Sursa foto: Profimedia Images/ xKylexMazzax
de Mia Lungu    |    13 Feb 2024   •   08:37

Focurile de armă au izbucnit într-un tren care circula spre nord, în timp ce două grupuri de adolescenți se certau, au declarat oficiali ai Departamentului de Poliție din New York (NYPD) în timpul unei conferințe de presă în fața stației unde au avut loc violențele.

Un membru al unuia dintre grupuri a scos apoi o armă, potrivit Reuters.

Primul foc a fost tras în interiorul trenului, dar toate cele șase persoane împușcate se aflau pe peronul din afara trenului când au fost lovite de gloanțe, a precizat poliția. Un bărbat în vârstă de 34 de ani a murit, în timp ce alte cinci persoane transportate la spital au suferit răni care nu le pun viața în pericol.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini din zona stației de metrou, după atac.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Victimele aveau vârste cuprinse între 14 și 71 de ani, fiind vorba de patru bărbați și două femei.

"Pentru cel care a tras - acum ești cel mai căutat de poliția din New York și ești căutat de cei mai buni detectivi din lume", a declarat Tarik Sheppard, comisar adjunct de informații publice al poliției din New York. „Îți sugerăm să te predai”.

Oficialii poliției și ai sistemului de transport în comun prezenți la conferința de presă au subliniat că împușcăturile au fost un act rar de violență la metrou, încercând să calmeze temerile pe care le-ar putea avea pasagerii.

Datele arată că aproximativ 3,8 milioane de călătorii sunt efectuate pe sistemul de metrou din New York într-o zi obișnuită a săptămânii, iar Autoritatea Metropolitană de Transport a raportat 570 de atacuri criminale în tot anul 2023.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close