Antena 3 CNN Externe În 10 minute de foc continuu au fost UCIŞI 12 oameni. Povestea CUTREMURĂTOARE a jurnaliştilor omorâţi de terorişti #jesuischarlie

În 10 minute de foc continuu au fost UCIŞI 12 oameni. Povestea CUTREMURĂTOARE a jurnaliştilor omorâţi de terorişti #jesuischarlie

În 10 minute de foc continuu au fost UCIŞI 12 oameni. Povestea CUTREMURĂTOARE a jurnaliştilor omorâţi de terorişti  #jesuischarlie
de O.P.    |    08 Ian 2015   •   05:55

 Franţa a rămas fără patru dintre cei mai buni caricaturişti pe care îi avea în urma atacului din redacţia Charlie Hebdo. Sunt cei care au publicat în ultimii ani mai multe caricaturi care îl ironizau pe profetul Mahomed sau luau în derâdere Jihadul, lucru care i-a iritat pe terorişti.

De altfel, ultimul desen al redactorului-şef, Charb, publicat în cea mai recentă ediţie a săptămânalului, se referă la eventualele atentate de după Sărbători.

Un alt desen satiric, care îl ironizează pe liderul Statului Islamic, Abu Bakra al-Baghdadi, a fost publicat pe pagina de Facebook a celor de la Charlie Hebdo.

Săptămânalul satiric a fost ameninţat de nenumărate ori. În ciuda presiunilor, jurnaliştii au preferat să-şi facă datoria. Chiar şi cu preţul vieţii.

Patru dintre cei mai apreciaţi jurnalişti ai publicaţiei satirice au fost reduşi la tăcere, pentru totdeauna. Toţi erau caricaturişti, iar unul dintre ei era chiar directorul revistei: Stéphane Charbonnier!

Lucra la revistă din 2009 şi avea 47 de ani. Charb, aşa cu se semna pe caricaturile publicaţiei, a primit numeroase ameninţări cu moartea din cauza ironiilor sale acide la adresa profetului. Aşa că s-a aflat sub protecţia poliţiei franceze. Poliţistul desemnat să îl apere a fost ucis şi el în atac.

Jurnalistul ucis a semnat mai multe caricarturi şi despre România.

Tot el era director şi în 2011 când aceeaşi publicaţie atacată cu cocktailuri Molotov,  însă, din fericire, nu au existat victime. Atunci el a postat un mesaj emoţionant în mediul virtual în care spunea că într-un an a schimbat 20 de gărzi de corp.  Caricaturistul nu avea soţie, maşină sau credite şi "prefera sa moară drept decât să moară în ghenunchi".

Alţi 3 prieteni şi colegi au murit odată cu el.

Patru dintre cei care au murit sunt caricaturişti istorici ai revistei Charlie Hebdo. Cei care fac cele mai importante caricaturi. Ceea ce înseamnă că în momentul ăsta revista e moartă.

12 oameni nevinovaţi au murit, în total, în cele 10 minute de foc continuu din redacţia Charlie Hebdo. Săptămânalul satiric a fost ameninţat în numeroase rânduri dupa ce a publicat caricaturi cu profetul Mahommed. În ciuda presiunilor, jurnaliştii au preferat să-şi facă datoria. Chiar şi cu preţul vieţii.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close