Antena 3 Externe Incidente violente la Atena. Două staţii de metrou au fost închise. Mii de ofițeri au fost mobilizați

Incidente violente la Atena. Două staţii de metrou au fost închise. Mii de ofițeri au fost mobilizați

de S.T.    |    06 Dec 2016   •   22:48
Incidente violente la Atena. Două staţii de metrou au fost închise. Mii de ofițeri au fost mobilizați
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua

O manifestaţie la Atena în memoria unui tânăr ucis de poliţie în 2008 a condus la violenţe marţi seară, tineri aruncând cocteiluri molotov în direcţia poliţiei şi incendiind maşini, transmite AFP.

Poliţiştii, mobilizaţi în număr mare, au replicat făcând uz de gaze lacrimogene până la împrăştierea manifestanţilor.

Grupuri de tineri, mulţi având gluga trasă pe cap, au aruncat cu pietre în direcţia poliţiei în cartierul Exarcheia, unde Alexis Grigoropoulos a fost omorât de un poliţist în urmă cu opt ani.

Sute de elevi, studenţi, universitari şi organizaţii de stânga au organizat mai devreme în cursul zilei alte manifestaţii în memoria adolescentului a cărui moarte a marcat începutul unei perioade de incidente violente în Grecia.

Marţi, forţele de ordine au fost în stare de alarmă, cu mii de ofiţeri mobilizaţi. În centrul capitalei, două staţii de metrou au fost închise.

Ofiţerul care a deschis focul asupra lui Alexis Grigoropoulos în urma unor lupte de stradă, Epaminondas Korkoneas, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2010 după ce a fost găsit vinovat de crimă.

În timpul procesului, el a susţinut că a tras focuri de avertizare pentru a-i face să se retragă pe tinerii care aruncau cu obiecte în direcţia lui şi a colegului său de echipă.

Unul dintre gloanţe l-a lovit pe adolescent în piept, omorându-l pe loc. Coechipierul său a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru complicitate, dar a fost liberat condiţionat în 2011.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close