Antena 3 CNN Externe India: Cel puţin 80 de oameni au murit şi 250 au fost răniţi în urma unor atacuri teroriste (VIDEO)

India: Cel puţin 80 de oameni au murit şi 250 au fost răniţi în urma unor atacuri teroriste (VIDEO)

India: Cel puţin 80 de oameni au murit şi 250 au fost răniţi în urma unor atacuri teroriste (VIDEO)
26 Noi 2008   •   23:16

Cel puţin 80 de persoane au murit şi alte 250 au fost rănite în atacurile teroriste comise miercuri la Bombay, capitala economică a Indiei, au anunţat surse medicale, citat de cotidianul Times of India.
Mai multe explozii sincronizate şi focuri de armă au vizat opt zone din Bombay, inclusiv o gară şi două hoteluri de cinci stele, Oberoi şi Taj. Doi terorişti se află în continuare în hotelul Oberoi, iar o operaţiune de comando este în desfăşurare.
Pe străzile din Bombay domneşte haosul şi groaza. Autorităţile au trimis armata să patruleze prin oraş şi i-au sfătuit pe oameni să nu iasă din case. Atacatorii nu au fost încă identificaţi, iar poliţia locală spune că nu cunoaşte, deocamdată, motivele declanşării acestor violenţe.
În sudul oraşului teroriştii au furat o maşină de teren a poliţiei, şi, în acelaşi timp, în apropierea apropierea clădirii Parlamentului statului Maharashtra s-au auzit focuri de armă.
Doi terorişti înarmaţi cu mitraliere AK-47 şi cu grenade au pătruns în holul gării şi au deschis focul, lansând şi grenade, a declarat comisarul de poliţie din Bombay, A. K. Sharma.
Atacurile au început la ora locală 22.30 (20.00 ora României), la principala gară feroviară din Bombay. Aici au fost ucise zece persoane şi rănite alte 30, conform poliţiei. Alte trei persoane au fost ucise în explozia unui taxi, iar trei la hotelul Taj. Potrivit martorilor holul hotelului Oberoi a fost cuprins de flăcări, iar personalul şi turiştii au fost evacuaţi.
Traficul feroviar a fost oprit şi mai multe echipe de intervenţie au fost trimise la gara unde au avut loc atacurile. Premierul Manmohan Singh a condamnat aceste atacuri teroriste şi a asigurat Guvernul din Maharashtra de întregul său sprijin.
Focuri de armă au fost auzite de asemenea la hotelul Taj şi la spitalul Cama din sudul oraşului Bombay. "Ne temem că unii dintre atacatori sunt în continuare în interiorul gării şi vrem să îi prindem când ies", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.
În ultimele luni, în India s-au produs mai multe atacuri coordonate. Unul dintre cele mai grave, soldat cu aproximativ 80 de morţi, a fost revendicat de Mujahedinii indieni.
.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schimb de focuri impuscaturi
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close