Antena 3 Externe Infractorii români din Marea Britanie se reorientează. Vezi ce preferă în locul cerşetoriei

Infractorii români din Marea Britanie se reorientează. Vezi ce preferă în locul cerşetoriei

14 Noi 2011   •   09:29
Infractorii români din Marea Britanie se reorientează. Vezi ce preferă în locul cerşetoriei
Sursa foto: Foto: kval.com
Infractorii de origine română care se ocupau cu traficul de copii şi cerşetoria în Marea Britanie şi-au schimbat activitatea. Mai nou, aceştia sunt atraşi de afacerile cu metale vechi, graţie profiturilor imediate şi a riscurilor mici de a fi descoperite, remarcă Daily Mail, în ediţia electronică.

În perioada aprilie-octombrie, căile ferate britanice au raportat 1.602 furturi care au condus la anularea a 1.969 de trenuri şi au provocat pierderi de 8,5 milioane de lire sterline (9.9 milioane de euro).

Autorităţile susţin că este doar o problemă de timp până când vor apărea victime, întrucât hoţii de metale vizează infrastructura serviciilor de urgenţă.

"Furtul de metale este mai mult o infracţiune de recesiune deoarece hoţii le vând uşor distribuitorilor, care plătesc cu bani în numerar", a declarat detectivul Chris Hearn, şeful unităţii care se ocupă de furturile de metale a poliţiei britanice a transporturilor.

"Dar pentru prima dată în acest an, vedem infractori străini implicaţi în furtul de metale. Aceştia sunt bande de români implantate în Marea Britanie de ceva vreme. Acestea au fost în spatele cerşetoriei organizate şi al altor afaceri şi văd această activitate drept o oportunitate pentru a face bani", a adăugat detectivul.

"Percepţia lor este că riscul de a fi prinşi este mic şi profiturile pot fi foarte mari. Credem că ei călătoresc de la distanţe mari pentru a se asigura că nu sunt descoperiţi", a continuat Hearn.

Preţul cuprului s-a dublat în ultimii ani, din cauza cererilor în creştere din China şi India, economii în plină dezvoltare.


 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie cersetorie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close