Antena 3 CNN Externe Inregistrare video difuzată de Iran cu un deţinut american, acuzat că este spion CIA

Inregistrare video difuzată de Iran cu un deţinut american, acuzat că este spion CIA

Inregistrare video difuzată de Iran cu un deţinut american, acuzat că este spion CIA
Sursa foto: Foto: videonews.ro
19 Dec 2011   •   12:59

Televiziunea iraniană a difuzat, duminică, imagini în care apare un cetăţean american, de origine iraniană, arestat de Teheran şi prezentat ca agent CIA, care mărturiseşte că a avut "misiunea" de a se infiltra la Ministerul Informaţiilor, relatează AFP.
   
Postul l-a identificat pe bărbat ca fiind Amir Mirzai Hekmati, născut în Arizona.
   
Televiuziunea a difuzat înregistrare video, oferind detalii despre cariera tânărului şi circumstanţele arestării acestuia.

Tânărul cu trăsături orientale, vorbeşte fluent atât farsi, cât şi engleză cu un accent american, iar postul precizează că vorbeşte şi arabă.
   
Bărbatul vorbeşte despre presupusa sa "misiune", anunţând că trebuia să transmită iranienilor informaţii copiate de pe un site CIA, pentru a le arage atenţia.
   
Ministerul a anunţat, sâmbătă, arestarea unei persoane "de origine iraniană" care lucrează pentru CIA şi care avea misiunea să se infiltreze în serviciile secrete iraniene.
   
Tânărul a fost identificat de serviciile de informaţii iraniene în timp ce se antrena în baza americană Bagram din Afganistan şi a fost arestat imediat ce a intrat pe teritoriul iranian, a adăugat ministerul, fără să precizeze data sau circumstanţele acestei arestări.
   
Potrivit televiziunii iraniene, în perioada 2005-2007 tânărul a lucrat pentru Agenţia pentru Proiecte Avansate în Apărare (DRAPA), din cadrul Pentagonului.

 


×
Subiecte în articol: inregistrare video SUA Arizona
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close