Antena 3 CNN Externe Iranul neagă implicarea în atacul terorist din Bulgaria

Iranul neagă implicarea în atacul terorist din Bulgaria

Iranul neagă implicarea în atacul terorist din Bulgaria
Sursa foto: Foto: Al Jazeera
19 Iul 2012   •   13:56

Siteul televiziunii de stat iraniene a respins cu vehemenţă implicarea Teheranului în atacul sinucigaş împotriva turiştilor israelieni din Burgas, soldat cu cel puţin opt morţi.

Conform platformei online, citată de Al Jazeera, reacţiile oficiale ale primului ministru israelian, Benjamin Netanyahu, sunt "ridicole" şi "ţin de domeniul senzaţionalului". "Acuzaţiile sunt încercări de a discredita Iranul şi aliaţii săi, cum ar fi Siria."
Până acum, administraţia iraniană nu a emis nici o declaraţie oficială.

Primul ministru bulgar, Boiko Borisov, a declarat că actele de identificare ale teroristului, respectiv permisul de conducere înregistrat în statul Michigan, din SUA, sunt false.
"Colaborăm în anchetă cu colegii din FBI şi CIA. Ei ne-au transmis că sinucigaşul nu se afla, sub această identitate, în baza lor de date", a mai spus premierul bulgar.

Ministrul Apărării israelian, Ehud Barack, a catalogat atacul ca făcând parte din valul global de terorism, îndreptat împotriva cetăţenilor ţării sale.
"Atacul din Burgas a fost condus de membrii Hezbollah sau Hamas, finanţat de Iran şi Al-Qaeda, care orchestrează acte teroriste pe plan internaţional" a adăugat Ehud Barack. "Reamintim că atacuri similare au avut loc sau au fost dejucate la timp în Tailanda, India, Georgia, Kenia sau Cipru" a mai spus oficialul de la Tel Aviv.

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat atacurile, într-o convorbire avută cu premierul Netanyahu: "Statele Unite îşi vor susţine aliaţii şi vor asigura asistenţa necesară, de orice natură, pentru a îi aduce în faţa instanţei pe cei care au pus la cale acest atac", a spus Obama.

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close