Antena 3 CNN Externe ISIS amenință să atace stadioanele unde se joacă meciurile din Champions League: "Ucideți-i pe toți!"

ISIS amenință să atace stadioanele unde se joacă meciurile din Champions League: "Ucideți-i pe toți!"

Statul Islamic amenință să facă măcel la meciurile din Liga Campionilor.

de Naty Badea    |    09 Apr 2024   •   15:50

Fundația Al Azaim, un canal media responsabil cu răspândirea comunicatelor grupării jihadiste, a distribuit un mesaj care vorbește de atacuri în toate cele patru locații unde se vor desfășura sferturile de finală din această săptămână: Parc des Princes, Santiago Bernabeu, Metropolitan și Emirates.

Mesajul se încheie cu îndemnul "Ucideți-i pe toți!"

Două dintre meciuri sunt programate marți seară: Arsenal - Bayern Munchen pe stadionul Emirates din Londra și Real Madrid - Manchester City pe Santiago Bernabeu, arena sportivă din capitala spaniolă.

Ambele partide încep la ora 22, după fusul orar al României.

La Londra, Met Police, poliția metropolitană a transmis că este "la curent" cu o "aparentă amenințare" din partea ISIS asupra stadioanelor ce găzduiesc meciuri din Liga Campionilor.

Publicația The Daily Mail îl citează pe Norman Brennan, un fost ofițer de la poliția metropolitană, care arată că serviciile de informații MI5, MI6 și echipa antiteroristă a Met Police monitorizează tot ceea ce are legătură cu terorismul, inclusiv amenințările.

Fostul ofițer anticipează o "prezență de securitate sporită, cu camere de luat vederi și mașini" și supravegherea, în paralel, a persoanelor având conexiuni cu ISIS.

3.000 de agenți de securitate desfășurați la Madrid în contextul amenințării ISIS

La rândul lor, autoritățile din Spania au confirmat că sunt "în stare de alertă" și că au activat sistemele de răspuns la pericolul terorist.

Se estimează că mai mult de 3.000 de membri ai forțelor de securitate au fost angrenați în dispozitivul pentru meciurile Real Madrid - Manchester City și Atletico - Borussia Dortmund.

Ultimul este programat miercuri seară, la fel ca și partida PSG - Barcelona, ce se va desfășura la Paris.

Între cei 3.000, 2.000 sunt agenți din Poliția Națională și din Garda Civilă, care vor fi în alertă în capitala spaniolă în următoarele 24 de ore.

Ceva mai mult de 8.000 de fani ai echipelor Manchester City și Borussia Dortmund sunt așteptați să se deplaseze în Spania pentru meciurile de marți și miercuri seara. 

Ultimul atac revendicat de Statului Islamic a avut loc pe 22 martie la Crocus City Hall din Moscova.

Mai mulți indivizi în haine de camuflaj, înarmați cu automate, au luat cu asalt clădirea și au ucis 143 de persoane, rănind alte peste 200.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close