Antena 3 CNN Externe Israelul își deschide granițele pentru turiștii vaccinați, de la 1 noiembrie

Israelul își deschide granițele pentru turiștii vaccinați, de la 1 noiembrie

Turiștii vaccinați vor putea intra în Israel, începând cu 1 noiembrie. Autoritățile au decis să ia această măsură după o campanie de vaccinare pentru doza a treia a serului.

Israelul își deschide granițele pentru turiștii vaccinați, de la 1 noiembrie
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Oct 2021   •   18:05

Prim-ministrul Naftali Bennett anunțase aceste intenții ale Guvernului încă de săptămâna trecută. Ele au fost validate acum de autorități.

Astfel, persoanele care au ales să se imunizese împotriva COVID-19 vor putea reintra în Israel, de la 1 noiembrie, fără să fie nevoie să ceară un permis special înainte, doar prezentând un certificat de vaccinare. Documentul nu trebuie să fie mai vechi de șase luni, scrie Mediafax.

Totodată, călătorilor li se va cere și un test PCR, care trebuie să fie realizat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. În plus, la sosire în statul evreu, oamenii for efectua un nou test. Dacă și rezultatul celui de al doilea va fi negativ, carantina va fi ridicată.

Israelul recunoaște vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac şi Sinopharm. Sputnik V va fi si el recunoscut de la 15 noiembrie.

Mai mult de 5,7 milioane de israelieni s-au imunizat împotriva SARS - CoV - 2, din totalul populației de aproximativ nouă milioane de oameni. 80% din populația adultă a statului a făcut cele două doze ale vaccinului Pfizer, iar 3,9 milioane de oameni au primit și doza a treia.

×
Subiecte în articol: Israel granite vaccinaţi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close