Antena 3 CNN Externe Italia. Primul deces provocat de gripa porcină

Italia. Primul deces provocat de gripa porcină

Italia. Primul deces provocat de gripa porcină
04 Sep 2009   •   19:25

Italia înregistrează primul deces provocat de virusul AH1N1. Autorităţile italiene au declarat că victima este un bărbat de 51 de ani care suferea deja de boli grave. În acest timp, Organizaţia Modială a Sănătăţii a anunţat că gripa nouă a provocat până acum moartea a aproximativ 3.000 de persoane, cu 700 mai multe decât acum o săptămână.

Autoritãţile italiene au anunţat primul deces provocat de gripa nouă. Este vorba de un bărbat, care era spitalizat de mai multe zile, din momentul în care a fost diagnosticat ca purtător al virusului AH1N1. Medicii italieni au anunţat însă că bolnavul se afla deja într-o stare gravă din cauza afecţiunilor cardiovasculare şi diabetice de care suferea.

Gripa A H1N1 a început să se răspândească în universităţile americane încă din prima săptămână de cursuri. Peste 1.600 de studenţi au fost infectaţi, însă numai unul dintre aceştia au avut nevoie de spitalizare. Se pare că forma virusului depistat la majoritatea studenţilor nu este una violentă. Confom unui studiu publicat de autorităţile americane, cea mai afectată este partea de sud a Statelor Unite.

În acest timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că numai în ultima săptămâna virusul A H1N1 a provocat moartea a 700 de persoane. Astfel numărul deceselor înregistrate în întreaga lume a ajuns la aproape 3.000. Oficialii europeni susţin însă că nu este vorba de o mutaţie a virusului sau de vreo formă mai violentă a acestuia, ci de o creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina virusul AH1N1
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close