Antena 3 CNN Externe Italia. Rezultatele moţiunii de cenzură vor decide, marţi, soarta Guvernului Berlusconi

Italia. Rezultatele moţiunii de cenzură vor decide, marţi, soarta Guvernului Berlusconi

Italia. Rezultatele moţiunii de cenzură vor decide, marţi, soarta Guvernului Berlusconi
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Dec 2010   •   10:48

Soarta Guvernului condus de Silvio Berlusconi se decide astăzi în Parlamentul de la Roma. Dacă moţiunea trece, şeful Executivului îşi va pierde funcţia, iar autorităţile vor organiza alegeri parlamentare anticipate.

Moţiunea de neîncredere ţine de câteva zile prima pagină a ziarelor din Italia. Jurnaliştii au numit data la care se desfăşoară votul - ziua B - de la Berlusconi. Deoarece, este momentul în care se decide soarta premierului.

Potrivit analiştilor, rezultatul votului va fi unul foarte strâns. Atât de strâns încât soarta lui Berlusconi s-ar putea decide la diferenţă de un buletin sau două. Din acest motiv, şeful Guvernului de la Roma a lansat mesaje împăciuitoare spre parlamentari, în încercarea de a le câştiga sprijinul.

Berlusconi a promis să îi primescă înapoi în partid, pe politicienii care au părăsit formaţiunea în luna iulie, odată cu fostul aliat al premierului, Gianfranco Finni. De asemena el s-a arătat dispus să se alieze cu partidele mai mici de centru. Totuişi, soarta guvernului din peninsulă e foarte neclară.

Duşmanii premierului italian vor o criză politică acum pentru a demonstra că nu e imposibil să se formeze un nou guvern Berlusconi. Rezultatul votului va fi cunoscut marţi după-amiază.

Guvernul Berlusconi, în faţa moţiunii de cenzură

×
Subiecte în articol: berlusconi motiune de cenzura
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close