Antena 3 CNN Externe O jidahistă de 19 ani, suspectată de legături cu autorul atacului de la Viena, arestată la Milano

O jidahistă de 19 ani, suspectată de legături cu autorul atacului de la Viena, arestată la Milano

O tânără de doar 19 ani, cu dublă cetățenie italo-kosovară a fost arestată, miercuri, la Milano. Anchetatorii au transmis că femeia ar fi membră a grupării ISIS și ar avea legături cu autorul atacului de la Viena.

O jidahistă de 19 ani, suspectată de legături cu autorul atacului de la Viena, arestată la Milano
Sursa foto: Twitter/ informazione interno
de Cerasela Stafie    |    17 Noi 2021   •   18:41

Fata, identificată ca Bleona Tafallari, s-a radicalizat la doar 16 ani. Este o susținătoare devotată a ISIS și ar fi făcut parte din organizația numită „Leii din Balcani”, o ramură a Statului Islamic. Pe telefonul său mobil au fost găsite mii de imagini și videoclipuri, cu ”decapitări și incendii, scene de atacuri teroriste”.

Tânăra fost deja transferată la închisoare, fiind acuzată de asociere cu grup terorist. În ordinul semnat de magistratul Carlo Ottone De Marchi se arată că aceasta a desfășurat ”o continuă și necontenită activitate de propagandă a ideologiilor organizațiilor teroriste prin utilizarea rețelelor de socializare (Whatsapp, Snapchat, Instagram și mai ales Telegram), lăudând Statul Islamic în toate componentele sale”, scrie Ilfattoquotidiano.it.

Investigația a început după un raport de informații cu privire soțul fetei, un kosovar în vârstă de 21 de ani, care este rudă cu atacatorul de la Viena, Kujtim Fejzulai. Cei doi erau căsătoriți din ianuarie anul trecut. Femeia se mutase în Italia la fratele ei, cu doar patru luni în urmă. Potrivit anchetatorilor, ea a fost în permanență în legătură cu soțul ei și cu ramura jidahistă din care făcea parte.

Atentatul din capitala Austriei a avut loc pe 4 noiembrie 2020, cu puțin timp înainte de lockdown. Fejzulai a tras în diferite părți ale orașului și a ucis patru persoane înainte de a fi ucis de forțele de securitate.

Au fost găsite peste 2.000 de mesaje pe grupuri de discuţii ce ofereau SI sprijin material şi ideologic. Bleona Tafallari apare și ea în unele imagini și videoclipuri ”purtând o mănușă și un inel negru care poartă inscripția Sbahada, simboluri clare ale apartenenței la Statul Islamic”

Alte câteva videoclipuri „create de agenția de comunicare Statul Islamic ”Al Hayat Media Center” înfățișează ”obiecte simbolice” ale organizației teroriste precum ”steagul negru cu mărturia scrisă a credinței, scene de lupte în teatrele militare de război, execuții sumare ale necredincioșilor prin decapitări și incendii, scene ale atacurilor teroriste ale aparținând Statului Islamic în orașe europene ale căror fapte sunt lăudate”.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close