Antena 3 CNN Externe Jumătate dintre consilierii britanici în domeniul gripei AH1N1 au legături cu industria farmaceutică

Jumătate dintre consilierii britanici în domeniul gripei AH1N1 au legături cu industria farmaceutică

Jumătate dintre consilierii britanici în domeniul gripei AH1N1 au legături cu industria farmaceutică
Sursa foto: vaccin
14 Ian 2010   •   18:21

Mai mult de 50% din consilierii guvernamentali în domeniul gripei AH1N1 au legături cu cele mai importante companii farmaceutice. 11 dintre cei 20 membri ai Grupului de Consilieri în caz de Urgenţă au lucrat pentru cele mai mari companii din industria farmaceutică, arată Daily Mail.

Cei mai mulţi dintre aceştia au legături cu GlaxoSmithKline, compania farmaceutică cu cele mai mari venituri de pe urma vaccinului anti AH1N1. Această dezvăluire vine la numai câteva zile după ce un oficial din Consiliul Europei a declarat că pandemia de gripă nouă este falsă şi că majirotatea companiilor farmaceutice au răspândit informaţii false referitoare la gripa AH1N1.

În prezent, Guvernul britanic se pregăteşte să cumpere vaccinuri în valoare de un miliard de lire sterline (1,1 miliarde de euro). Asta după ce Ministerul Sănătăţii a avertizat, în urmă cu jumătate de an, că numărul morţilor din Marea Britanie ar putea ajunge la 65.000.

Joi, un oficial din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că pandemia de gripă porcină este reală şi i-a clasificat pe cei care răspândesc zvonuri contrare drept "iresponsabili". Keiji Fukuda ia apărarea companiilor farmaceutice spunând că nu au avut nici un rol în mediatizarea gripei AH1N1.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AH1N1 Marea Britanie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close