Antena 3 CNN Externe Justiţia italiană: Cuplurile ?rasiste? nu mai pot adopta copii

Justiţia italiană: Cuplurile ?rasiste? nu mai pot adopta copii

Justiţia italiană: Cuplurile ?rasiste? nu mai pot adopta copii
Sursa foto: copil
02 Iun 2010   •   11:48

Cuplurile "rasiste", care nu vor să adopte copii "de culoare", nu vor mai putea să înfieze copii. Aşa au decis autorităţile italiene, în urma recursului unei asociaţii împotriva unui cuplu de sicilieni care vroia să adopte doar "minoride tip european".

Potrivit presei italiene citată de AFP, cuplul precizase într-o scrisoare către tribunalul pentru minori din Catania că este dispus să adopte "până la doi copii, cu vârsta nu mai mare de cinci ani, fără distincţie de sex şi religie, dar că nu vrea să adopte copii cu pielea închisă la culoare, diferiţi de cei tipic europeni, sau care acuză o problemă mentală".

Curtea italiană de Casaţie a decis că magistratul tribunalului pentru minori care examinează cererile de adopţie "trebuie să excludă limitările impuse de solicitanţi în funcţie de etnie".

Iniţial, cuplul care menţionase în cererea de adopţie că nu doreşte decât copii europeni fusese declarat apt să înfieze un minor de către Tribunalul din Catani. Decizia tribunalului a fost, însă, anulată de către Curtea de Casaţie, după ce o asociaţie de protecţie a minorilor a denunţat "o evidentă discriminare rasială".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rasism adoptie copil
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close