Antena 3 CNN Externe Lecţie de viaţă impresionantă! O româncă, aflată în moarte cerebrală, a salvat vieţile a opt italieni

Lecţie de viaţă impresionantă! O româncă, aflată în moarte cerebrală, a salvat vieţile a opt italieni

Lecţie de viaţă impresionantă! O româncă, aflată în moarte cerebrală, a salvat  vieţile a opt italieni
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    08 Oct 2012   •   14:39

Românca Andreea Lupu a devenit eroină în Italia. Tragedia acestei tinere de doar 28 de ani, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident, a devenit miracolul care a salvat  vieţile a opt italieni.

Familia tinerei a trecut peste durerea de a-şi pierde persoana dragă şi a hotărât să-i doneze organele, respectând astfel o dorinţă despre care ştiau de câteva luni.

Andreea Lupu locuia de 8 ani în Italia, unde lucra la o firmă de publicitate, dar şi la o televiziune locală de lângă Ancona.

În data de 27 septembrie românca părea să aibă o zi norocoasă. Tocmai câştigase la Loto 20 de euro şi a mers să-şi ridice premiul, însă, la ieşirea din agenţie, un motociclist a accidentat-o grav.

Românca s-a stins din viaţă pe 3 octombrie, la spitalul din Ancona.

Trecută în nefiinţă, colegii îşi amintesc de ea cu plăcere. "Era o fată extrordinară! Extrem de muncitoare. Lucra în fiecare zi a săptămânii, era absolut minunată", afirmă Boni Oswaldo, directorul postului Centro Marche.

Cu câteva luni înainte de accident, Andreea le spusese apropiaţilor că, în cazul în care îşi va pierde viaţa, îşi doreşte ca organele ei să salveze alţi oameni. Şi dorinţa i-a fost împlinită.

Românca Andreea Lupu a salvat vieţile a opt italieni, iar povestea ei a ajuns pe prima pagină a ziarelor din peninsulă şi nu numai.


Tânăra va fi înmormântată, acasă, în judeţul Neamţ.


×
Subiecte în articol: romanca moarte cerebrala
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close