Antena 3 CNN Externe Liderul grupării teroriste Boko Haram a fost rănit mortal de aviația nigeriană

Liderul grupării teroriste Boko Haram a fost rănit mortal de aviația nigeriană

Liderul grupării teroriste Boko Haram a fost rănit mortal de aviația nigeriană
23 Aug 2016   •   11:41

 Forţele aeriene nigeriene au anunţat marţi că liderul Boko Haram ar fi fost rănit mortal într-un raid aerian asupra insurgenţilor din nord-estul ţării, în care au fost ucişi şi alţi responsabili de rang înalt ai grupării, relatează Reuters şi DPA. 

Avioanele nigeriene au atacat vineri o tabără a combatanţilor Boko Haram din satul Taye, situat în pădurea Sambisa din statul Borno, au precizat forţele aeriene. 

"Se crede că liderul lor, aşa-numitul 'Abubakar Shekau', a fost rănit mortal", se menţionează în comunicatul dat publicităţii marţi de purtătorul de cuvânt al armatei, col. Sani Kukasheka Usman. El a precizat că liderul Boko Haram a fost rănit grav în zona umerilor. 

Alţi trei responsabili de rang înalt ai Boko Haram - Abubakar Mubi, Malam Nuhu şi Malam Hamman - au fost ucişi şi mulţi alţii răniţi, a adăugat col. Sani Usman, citat de AFP. 

Armata nigeriană a anunţat uciderea lui Shekau şi în trecut, dar bărbatul a apărut ulterior în înregistrări video, notează Reuters. Gruparea jihadistă nu a reacţionat până în prezent la anunţul forţelor aeriene nigeriene. 

Anunţul privind rănirea gravă şi chiar posibilul deces al liderului Boko Haram a fost făcut în contextul în care secretarul de stat american John Kerry se află în regiune pentru a discuta despre lupta împotriva Boko Haram, a cărei rebeliune s-a soldat cu 20.000 de morţi şi 2,6 milioane de strămutaţi din 2009. 

La începutul lui august, gruparea Stat Islamic, faţă de care Abubakar Shekau a depus jurământ de credinţă în martie, a desemnat un nou lider al Boko Haram, respectiv fostul purtător de cuvânt al grupării, Abu Mosan al Baragouin. 

O săptămână mai târziu, Abubakar Shekau şi-a reafirmat poziţia de lider al grupării într-o înregistrare video, în care a dat asigurări că are "o responsabilitate personală" în lupta "împotriva Nigeriei şi a lumii întregi", potrivit AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Boko Haram grupare terorista Nigeria
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close