Antena 3 CNN Externe Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a părăsit Mosul, dar le cere supușilor să nu se retragă din fața forțelor irakiene

Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a părăsit Mosul, dar le cere supușilor să nu se retragă din fața forțelor irakiene

Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a părăsit Mosul, dar le cere supușilor să nu se retragă din fața forțelor irakiene
04 Noi 2016   •   23:30

Abu Bakr al-Baghdadi a părăsit oraşul irakian Mosul, declară ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, citând date obţinute de serviciile de spionaj occidentale, scrie Daily Mail.

Potrivit oficialului britanic, liderul rețelei teroriste Statul Islamic le-a cerut luptătorilor săi să nu se retragă din fața forțelor irakiene, într-o înregistrare audio recentă, însă el a fost printre primii care au părăsit orașul.

Într-o înregistrare audio difuzată joi dimineaţă, al-Baghdadi îi îndeamnă pe militanţii ISIS să continue lupta pentru Mosul și să reziste în fața forțelor irakiene.

Mesajul, intitulat „Ceea ce ne-au promis Allah şi mesagerul său”, a fost difuzat de Al-Furqan, un canal media afiliat jihadiştilor.

În mesaj, jihadiştii SI sunt îndemnaţi să atace Turcia, ţară care dispune de trupe staţionate la o bază din apropiere de Mosul şi care doreşte să aibă un rol în ofensiva asupra oraşului.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close