Antena 3 CNN Externe Londra: 200 de români, concediaţi ?pe ascuns? de pe şantierul ?olimpic?

Londra: 200 de români, concediaţi ?pe ascuns? de pe şantierul ?olimpic?

Londra: 200 de români, concediaţi ?pe ascuns? de pe şantierul ?olimpic?
Sursa foto: muncitor roman londra
02 Feb 2009   •   06:19

Două sute de muncitori români din construcţii, ce ajutau la ridicarea Parcului Olimpic 2012, au fost ?concediaţi pe ascuns? în ultimele două luni în timpul unei tentative de reducere a muncii la negru la Londra.
Inspectorii în muncă din Marea Britanie au descoperit că aceştia munceau cu normă întreagă, deşi ei susţineau că sunt antreprenori, şi i-au avertizat pe aceştia, ca şi pe angajatori că vor plăti amenzi foarte mari dacă vor mai fi găsiţi pe şantier, scrie The Independent.
Parcul Olimpic, aflat în estul Londrei, este cel mai mare proiect de construcţii din Europa, iar acum sunt angajaţi 3000 de muncitori. Numărul lor se va dubla în decursul acestui an.
Partidul Conservator a cerut duminică verificări mai stricte a angajărilor, după ce s-a descoperit că un muncitor din 20 angajaţi acolo în 2008 a fost arestat pentru muncă la negru.
Până anul trecut, românii reprezentau 6 procente din forţa de muncă de pe şantierul olimpic, făcându-l primul grup în spatele britanicilor şi irlandezilor.
La integrearea în UE, românii şi bulgarii nu au primit acelaşi drept de muncă în Marea Britanie ca cetăţenii europeni, dar au primit dreptul de a-şi începe o afacere. Românii ce munceau pe şantier pretindeau că au astfel de firme şi nu sunt angajaţi ai nici unei companii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close