Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru Erdogan din partea Germaniei. Turcia, pe aceeași listă cu Coreea de Nord

Lovitură pentru Erdogan din partea Germaniei. Turcia, pe aceeași listă cu Coreea de Nord

Lovitură pentru Erdogan din partea Germaniei. Turcia, pe aceeași listă cu Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: Facebook / Recep Tayyip Erdoğan
13 Sep 2017   •   08:59

Guvernul german ar putea include Turcia pe lista ţărilor cu risc crescut de securitate pentru ofiţerii de informaţii, poliţişti şi militari, au afirmat marţi seara cotidianul Sueddeutsche Zeitung şi două radioteleviziuni, preluate de Reuters. Pe listă se află acum China, Rusia, Pakistanul, Coreea de Nord şi alte 26 de state.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat însă, marţi, anunţul ministrului de externe Sigmar Gabriel, conform căruia se sistează toate exporturile de armament german către Turcia. După ce Ankara a avertizat că o astfel de măsură ar afecta colaborarea în combaterea Statului Islamic, Merkel a precizat că intenţia este de a restricţiona doar anumite categorii de armament. Deciziile vor fi luate de la caz la caz, a adăugat ea.

Turcia l-a acuzat pe Gabriel că foloseşte problema în scop electoral, înaintea alegerilor din 24 septembrie.

Relaţiile dintre Ankara şi Berlin sunt tensionate şi din cauza arestării în Turcia a unor cetăţeni germani, în cadrul reprimării puciului eşuat de anul trecut.

În ceea ce priveşte armamentul, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi că Turcia a semnat cu Rusia un contract privind achiziţionarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie S-400. Presa turcă a vehiculat o valoare de 2,5 miliarde de euro. Un oficial NATO a declarat că alianţa nu a fost informată despre contract.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Erdogan Germania turcia Coreea de Nord lista
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close