Lupte violente între rebeli şi forţe guvernamentale din Damasc

de G.S.    |    24 Noi 2012   •   16:38
Lupte violente între rebeli şi forţe guvernamentale din Damasc Foto: Mediafax/AFP

Lupte violente aveau loc, sâmbătă, între rebeli şi forţele guvernamentale din cartierele din sudul Damascului, bombardate de artileria regimului lui Bashar al-Assad, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.
   
În timpul acestor lupte care au durat toată noaptea şi au continuat în cursul dimineţii, numeroase rachete au căzut în Qadam şi Tadamun, două cartiere sărace din sudul Damascului, de unde rebelii încearcă să ajungă în centrul capitalei, a precizat organizaţia neguvernamentală.
   
În celălalt oraş mare a ţării, Alep (nord) au loc, de asemenea, confruntări între insurgenţi şi soldaţi, a adăugat OSDO, care se bazează pe o reţea de militanţi şi medici în Siria.
   
În plus, artileriile regimului au continuat în cursul nopţii să bombardeze provinciile Deraa (sud), Idleb (nord-vest) şi Deir Ezzor (est), deja aflate în raza de acţiune a rachetelor şi obuzelor de mortier, vineri, potrivit OSDO.
   
Vineri, aproximativ 100 de persoane au murit în violenţele din această ţară, unde conflictul armat a provocat peste 40.000 de morţi în 20 de luni, potrivit OSDO.
   
În ultimele săptămâni, rebelii au câştigat teren în nord şi deţin de acum o zonă extinsă în provinciile Idleb şi Alep, la frontiera cu Turcia, precum şi în est, unde au îndepărtat armata dintr-un important sector situat în apropiere de Irak.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close