x close

Macedonia cere îmbunătățirea coordonării cu Grecia în criza refugiaților

22 Noi 2015   •   18:59
Macedonia cere îmbunătățirea coordonării cu Grecia în criza refugiaților

Ministrul de externe macedonean, Nikola Poposki, a cerut o îmbunătățire a coordonării între Macedonia și Grecia în criza refugiaților, în condițiile în care în ultimele 24 de ore țara sa a emis certificate în vederea acordării azilului pentru 4.481 de migranți, informează duminică Agerpres.

"Granița nu va fi închisă, dar avem nevoie de un sistem de dirijare. Avem nevoie de coordonare cu Grecia. În acest moment există cooperare între ofițerii de poliție, în sensul schimbului de informații privind numărul de oameni care sosesc din portul grecesc Piraeus. Există o legătură între municipalitățile din localitățile de frontieră Polykastro și Gevgelija, dar trebuie să aducem comunicarea la nivel guvernamental. Suntem îngrijorați de închiderea graniței sârbe, ca și de închiderea granițelor din nordul Serbiei. Macedonia este singura țară în care refugiații intră dintr-un stat membru al UE și al spațiului Schengen", a spus șeful diplomației macedonene, într-o întrevedere cu jurnaliști greci aflați în vizită în Macedonia.

Potrivit acestuia, după atacurile teroriste din Paris a devenit evident faptul că este necesar un sistem de verificare a persoanelor pe ruta balcanică a refugiaților. "Una este dacă o persoană vine din Alepul bombardat (Siria) și alta dacă o persoană vine din Karachi (Pakistan) în căutarea unei vieți mai bune în Europa. Ambele cereri sunt legitime, dar trebuie să se facă diferența între acestea", a adăugat ministrul Poposki.

Din data de 19 iunie, ministerul de interne macedonean a emis certificate în vederea acordării azilului pentru 270.327 de refugiați și migranți, din care: 164.683 sirieni, 61.069 afgani, 23.145 irakieni, 6.231 iranieni, 5.416 pakistanezi, 2.158 palestinieni etc.

Citeşte mai multe despre:

criza imigranţilor Grecia macedonia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati