Antena 3 CNN Externe Mama jurnalistului belarus Roman Protasevici susţine că fiul ei a fost torturat în detenţie

Mama jurnalistului belarus Roman Protasevici susţine că fiul ei a fost torturat în detenţie

Mama lui Roman Protasevici, jurnalistul arestat de Belarus după deturnarea avionului Ryanair care zbura pe ruta Atena-Vilnius, susţine că fiul ei a fost supus violenţelor, după apariţia primelor imagini cu jurnalistul aflat în detenţie la Minsk.

Mama jurnalistului belarus Roman Protasevici susţine că fiul ei a fost torturat în detenţie
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2021   •   22:54

În video-ul pus în circulaţie de autorităţi, faţa fiului ei prezenta semne clare de violenţă, a declarat Natalia Protasevici, referindu-se la imaginile date publicităţii cu o zi în urmă de centrul de detenţie în care fiul ei este deţinut.

Natalia Protasevici a afirmat că obrazul stâng al fiului ei era umflat. „Chiar şi sub machiaj, se poate vedea o tentă gălbuie, probabil vânătăile i-au fost acoperite cu pudră”.

Ea mai spune că a văzut şi semne de strangulare pe gâtul fiului ei. „Din câte se pare, l-au strâns de gât pentru a scoate dovezi de la el”, a declarat Natalia Protasevici.

Mama jurnalistului susţine că fiul ei a fost forţat să facă declaraţia video care a fost difuzată luni, 24 mai. „Fie a citit-o de pe o pagină, fie a fost forţat să o memoreze”, consideră Natalia Protasevici.

Totuşi, fiul ei este o persoană foarte puternică, a mai spus Natalia Protasevici, care trăieşte în exil în Polonia împreună cu soţul ei.

Prietena lui Roman este însă şi ea în custodie, a mai spus mama jurnalistului, adăugând că se teme că autorităţile ar putea abuza de ea pentru a-l face pe fiul ei să cedeze.

Mama logodnicei lui Protasevici a spus că se teme pentru sănătatea și siguranța fiicei ei.

”Desigur, acesta e lucrul de care mă tem cel mai mult acum”, a spus ea. ” E o fată puternică. Va trece peste asta, va rezista, sunt sigură de asta”.

Neither Dudich a declarat că nici ea nici avocatul ei nu au putut lua legătura cu Sapega de când a fosr arestată, și nu a fost informată de acuzațiile care i se aduc.

”Noi sperăm într-un miracol, și știm că fiica noastră nu e vinovată de nimic. Doar a fost la locul greșit în momentul greșit”.

Roman Protasevici a fost arestat duminică pe aeroportul din Minsk, după ce un avion al companiei RyanAir, care circula pe ruta Atena-Vilnius, a fost deturnat către capitala Belarusului.

Belarus este singura țară din Europa care execută încă prizonieri, iar martorii au spus că Protasevivi a spus celorlalți pasageri că se teme că va primi pedeapsa capitală.

×
Subiecte în articol: Roman Protasevici tortura detentie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close