Antena 3 CNN Externe Marina americană trimite în larg circa 20 de nave militare din baza Norfolk

Marina americană trimite în larg circa 20 de nave militare din baza Norfolk

Marina americană trimite în larg circa 20 de nave militare din baza Norfolk
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
27 Oct 2012   •   10:40

Marina americană a decis vineri să trimită în larg aproximativ 20 de nave militare aflate în prezent staţionate la baza militară Norfolk (Virginia, est) şi în împrejurimi din cauza trecerii în 48 de ore a uraganului Sandy peste coasta atlantică, relatează AFP.
   
"Fiind dată traiectoria actuală a furtunii, am luat decizia de a scoate în larg flota", a afirmat într-un comunicat amiralul Bill Gortney, unul dintre principalii responsabili ai US Navy.
   
Părăsind portul, navele au timp să traverseze zona care va fi afectată de uragan înainte de sosirea acestuia, evitând asfel să fie avariate de valuri sau să deterioreze docurile.
   
Printre navele plasate în "Starea de ieşire Alpha", conform termenilor marinei, figurează şi portavioanele nucleare USS Harry-Truman, un port-elicoptere, trei crucişătoare, opt distrugătoare, nave amfibii de asalt şi petroliere.
   
Alte nave în curs de întreţinere sau care nu sunt capabile să părăsească portul trebuie să-şi întărească ancorarea.
   
Uraganul Sandy, care s-a soldat deja cu 38 de morţi în Caraibe, traversa vineri insulele Bahamas şi ameninţă să loească în weekend coasta foarte populată a nord-estului Statelor Unite chiar mai puternic decât uraganul Irene care a provocat 47 de morţi în 2011.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close