Antena 3 CNN Externe Mărul românesc de la Shanghai a fost vizitat de zeci de mii de oameni (VIDEO)

Mărul românesc de la Shanghai a fost vizitat de zeci de mii de oameni (VIDEO)

Mărul românesc de la Shanghai a fost vizitat de zeci de mii de oameni (VIDEO)
Sursa foto: pavilion
08 Mai 2010   •   15:53

Mărul nostru de la Shanghai a fost vizitat de zeci de mii de oameni până acum. La Pavilionul României la World Expo Shanghai 2010. Chinezii sunt atraşi de forma pavilionului nostru, de muzica populară dar şi de mâncarea tradiţională. Expoziţia care s-a deschis de opt zile a fost vizitată deja de mai multe milioane de oameni.

China se pregăteşte pentru Expoziţia de la Shanghai de aproape şase ani.

S-au construit special pentru acest eveniment 200 de kilometri de linii de metrou, un tren ultra-rapid, 40 de kilometri de autostradă şi încă un terminal al aeroportului Pu Dong.


Pentru toate aceste s-au cheluit mai multe miliarde de euro. Investiţie profitabilă, având în vedere că chinezii s-au înghesuit să viziteze expoziţia încă din prima zi.

Aglomeraţie şi la Pavilionul României. Bugetul ţării noastre pentru expoziţie a fost de şapte milioane de euro şi doar pentru Pavilion au fost alocate 2.4 milioane de euro. Oamenii s-au aşezat la coadă înainte de deschiderea oficială a standului.

La restaurantul din Pavilionul României se servesc sarmale, tocăniţe şi alte mâncăruri tradiţionale de la noi. Bucătarii sunt români dar şi chinezi.

Autorităţile din România se aşteaptă ca în cele şase luni de expoziţie, Pavilionul ţării noastre să fie vizitat de 7 milioane de oameni. Iar chinezii spun că în total, 70 de milioane de persoane vor vizita Expoziţia. Şi ca să fie siguri că se respectă planul, se pare că vor fi aduse grupuri organizate din fabrici.



Antena 3




×
Subiecte în articol: mar shanghai chinezi China sarmale expozitie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close