Antena 3 CNN Externe Măsuri stricte pentru cei care călătoresc cu avionul spre Rusia

Măsuri stricte pentru cei care călătoresc cu avionul spre Rusia

Măsuri stricte pentru cei care călătoresc cu avionul spre Rusia
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Feb 2014   •   07:36
Agenţia americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a interzis temporar, începând de joi, transportarea de lichide, geluri sau sprayuri de către pasagerii aerieni care vor pleca din Statele Unite spre Rusia, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Această directivă intervine la o zi după ce Executivul american a avertizat companiile aeriene care efectuează zboruri spre Rusia că terorişti ar putea ascunde explozivi în interiorul tuburilor de pastă de dinţi.
 
Directiva precizează că orice tip de lichid, gel sau spray este interzis la bordul avioanelor care vor efectua curse spre Rusia. Directiva nu se aplică medicamentelor prescrise.
 
"Aşa cum am făcut întotdeauna, politica noastră în materie de securitate, care cuprinde de fiecare dată un anumit număr de măsuri, uneori vizibile, alteori invizibile, va continua să răspundă (ameninţărilor potenţiale) şi să se adapteze în mod adecvat pentru protejarea cetăţenilor americani", a declarat un oficial al Departamentului pentru Securitate Internă.
 
Rusia a mobilizat aproape 40.000 de membri ai forţelor de securitate internă pentru a asigura securitatea la JO, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie, la Soci, staţiune rusă situată pe litoralul Mării Negre.

×
Subiecte în articol: Rusia Jocuri Olimpice

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close