Antena 3 CNN Externe Medicamentul care aduce BOALA. Americanii sunt speriaţi şi se confruntă cu cea mai mare epidemie din ISTORIA ţării

Medicamentul care aduce BOALA. Americanii sunt speriaţi şi se confruntă cu cea mai mare epidemie din ISTORIA ţării

Medicamentul care aduce BOALA. Americanii sunt speriaţi şi se confruntă cu cea mai mare epidemie din ISTORIA ţării
de O.P.    |    08 Oct 2012   •   06:21
Şapte oameni au murit în Statele Unite în urma unei epidemii de meningită, provocată de un medicament alterat, folosit de obicei pentru calmarea durerilor de spate. Peste 60 de persoane au fost infectate, iar numărul ar putea creşte deoarece autorităţile nu au o evidenţă a celor care au fost trataţi cu acest medicament.

Americanii e posibil să se confrunte cu cea mai gravă epidmeie de meningită din istoria ţării. Din lume iulie până acum, mii de oameni din 23 de state au făcut injecţii cu substanţa cu steroizi care este contaminată.

Meningită fungică este o boală greu de tratat din cauza depistării întârziate. Majoritatea pacienţilor ajung la spital prea târziu, deoarece simptomele se confundă uşor cu cele ale gripei.

Cel mai frecvent, pacienţii prezintă dureri de cap, febră, sensibilitate la lumină, apoi, pe măsură ce boala evoluează, ameţeli, stări de vomă şi uneori, probleme de echilibru, simptome neurologice.

Compania care a fabricat medicamentul a rechemat 18 mii de doze şi a închis linia de producţie, până la finalizarea anchetei. Toţi cei care au folosit însă substanţa în cauză sunt sfătuiţi să se prezinte la medic la cel mai mic indiciu că ceva nu este în regulă.






×
Subiecte în articol: meningita boala
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close