Antena 3 CNN Externe Mesajul lui Dalai Lama pentru teroriști și pentru țările care le-au declarat război

Mesajul lui Dalai Lama pentru teroriști și pentru țările care le-au declarat război

Mesajul lui Dalai Lama pentru teroriști și pentru țările care le-au declarat război
Sursa foto: Foto: freeimages.com/martin louis
07 Dec 2015   •   12:35

'Trebuie dialogat și cu (gruparea) Statul Islamic', a recomandat, într-un interviu apărut luni, liderul spiritual tibetan Dalai Lama, susținând că 'nu există altă cale' decât cea a dialogului, transmite AFP.

Intervievat de cotidianul La Stampa la Bangalore (sudul Indiei), unde s-a aflat pentru un colocviu privind pacea și economia, Dalai Lama, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a apreciat că este necesar acest dialog, chiar și cu un inamic atât de dur ca gruparea Statul Islamic.

Întrebat cum s-ar putea obține aceasta, Dalai Lama a răspuns: "Prin dialog. Trebuie să ascultăm, să înțelegem, să avem, în orice caz, respect față de celălalt. Nu există altă cale".

"Islamul este o religie a păcii. Cei care sunt intoleranți își au propriile credințe și propriii frați", a spus el, criticând ideologia califatului.

În privința Myanmarului, unde majoritatea budistă persecută minoritatea musulmană rohingya, liderul religios tibetan a condamnat această atitudine: "Nu am contacte cu ei, dar nimeni nu trebuie să persecute pe nimeni".

 

×
Subiecte în articol: Dalai Lama
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close