Antena 3 CNN Externe Un meterorit imens a traversat cerul Marii Britanii. Mingea de foc a fost văzută din mai multe țări

Un meterorit imens a traversat cerul Marii Britanii. Mingea de foc a fost văzută din mai multe țări

Un meteorit uriaș a traversat cerul Marii Britanii. Mingea de foc a uimit privitorii și a putut fi observată din mai multe țări.

Un meterorit imens a traversat cerul Marii Britanii. Mingea de foc a fost văzută din mai multe țări
Sursa foto: Twitter/ UK Meteor Network
de Cerasela Stafie    |    31 Ian 2022   •   19:26

UK Meteor Network a transmis că a primit peste 100 de notificări de la oamenii care au observat corpul ceresc. Meteorul a plutit dinspre nord-est, peste localitatea Hull, dar a fost văzut în toată țara sâmbătă, în jurul orei 18.45, scrie The Sun.

Totodată, mingea de foc a putut fi observată și din Ţara Galilor, Scoția și din unele părți ale Europei continentale.

”A fost un meteoroid din centura exterioară de asteroizi. A fost neobișnuit, deoarece orbita sa a trecut de Mercur, ceea ce explică de ce a ajuns atât de repede, cu 31,7 km/s”, a transmis UK Fireball Network.

UK Meteor Network a postat imagini cu obiectul pe Twitter, cu legenda: ”Mingea de foc de aseară a fost de tip sporadic cu o orbită interesantă, în periheliu este în interiorul orbitei lui Mercur”.

Oamenii care l-au văzut au fost impresionați: ”Era o minge mare de lumină verde, cu o coadă albă lungă. Inițial am crezut că este un foc de artificii, dar era prea mare și mergea în jos”, a povestit Paula Leonard, din Hull.

”Minunat. Atât de strălucitor și de rapid”, a spus Sam Clapp, care a văzut meteoritul din Bristol.

”Avea o coadă portocalie strălucitoare, apoi am văzut bucățile de piatră de foc năruindu-se”, a mărturisit Penny Hogg, vâzând mingea de foc de lângă Edinburgh.

×
Subiecte în articol: meteorit Marea Britanie minge de foc
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close