Antena 3 CNN Externe Meteorologii anunţă "val de aer arctic", după furtuna de zăpadă care a paralizat ţara

Meteorologii anunţă "val de aer arctic", după furtuna de zăpadă care a paralizat ţara

Meteorologii anunţă "val de aer arctic", după furtuna de zăpadă care a paralizat ţara
de O.P.    |    30 Ian 2015   •   06:54

 După Statele Unite ale Americii, Marea Britanie se luptă cu ninsoarea şi viscolul. O puternică furtună de zăpadă a provocat haos pe şosele în nordul Angliei, precum şi în Scoţia şi Irlanda de Nord.  Zăpada a închis, temporar, şi aeroportul din Manchester, unde cursele aeriene au fost amânate cu orele.

Automobiliştii din nordul arhipelagului britanic au găsit drumurile acoperite cu zăpadă chiar la ora de vârf, de dimineaţă, a traficului rutier. Zeci de vehicule au rămas paralizate pe şosele, mai ales că la ninsoare s-a alăturat şi poleiul.

Alţi şoferi nici n-au mai putut pleca de acasă din cauză că maşinile le erau îngropate sub un strat gros de zăpadă. Premierul britanic David Cameron a anunţat, pe o reţea socială, că a cerut să fie permanent informat despre situaţia creată de ninsori. Haosul s-a resimţit şi în sistemul de învăţământ: sute de şcoli au rămas închise în nordul Angliei, în Scoţia şi Irlanda de Nord.

Furtuna de iarnă a afectat, de asemenea, circulaţia trenurilor dar mai ales traficul aerian. Două aeroporturi din Anglia şi alte două din Scoţia au fost închise timp de câteva ore, pentru curăţarea pistelor. În cel mai important dintre ele, cel din Manchester, sute de pasageri au fost nevoiţi să aştepte reluarea zborurilor.

Meteorologii anunţă, pentru astăzi, o vreme ceva mai blândă. Ea va fi urmată, însă, de un val de aer arctic care le va oferi britanicilor un week-end de iarnă, cu ger şi zăpadă.

×
Subiecte în articol: furtuna de zapada
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close