Antena 3 CNN Externe Meteorologii au anunţat că situaţia este fără precedent: "Zăpada va atinge şi doi metri în oraş"

Meteorologii au anunţat că situaţia este fără precedent: "Zăpada va atinge şi doi metri în oraş"

Meteorologii au anunţat că situaţia este fără precedent: "Zăpada va atinge şi doi metri în oraş"
de O.P.    |    10 Feb 2015   •   06:40

 Marele oraş Boston şi o amplă zonă din nord-estul Statelor Unite se confruntă cu a treia furtună majoră de iarnă în doar două săptămâni.
Ninsorile au stabilit noi recorduri istorice iar localnicii mărturisesc că s-au săturat de zăpadă, ger şi viscol.

Pentru a treia oară în ultimele săptămâni, locuitorii din nord-estul Statelor Unite şi-au început săptămâna curăţind zăpada. Meteorologii spun că situaţia este fără precedent: ninsorile căzute în ultimele ore au bătut recordul stabilit în 1978.

La Boston şi în împrejurimi, stratul de zăpadă a ajuns la 60 de centimetri. Dar înălţimea cumulată de la începutul iernii se apropie, pe alocuri, de doi metri, ceea ce pune la grea încercare chiar şi rezistenţa clădirilor.

Autorităţile au făcut apel la utilaje grele pentru degajarea străzilor, dar încep să ducă lipsă de sare şi de terenuri libere unde să fie adunată zăpada. Aceasta este topită rapid în instalaţii speciale sau chiar aruncată în mare, procedeu interzis în mod normal din cauza riscului de poluare.

Şcolile din regiunea afectată sunt închise, sistemul de transport public din Boston este aproape total oprit iar aproape 2000 de curse aeriene au fost anulate. Furtunile vor lăsa urme şi în bugetele locale, din cauza cheltuielilor pentru deszăpezire.

×
Subiecte în articol: furtuna de zapada
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close