Antena 3 CNN Externe Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ninsori: "Zăpada atinge chiar şi un metru"

Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ninsori: "Zăpada atinge chiar şi un metru"

Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ninsori: "Zăpada atinge chiar şi un metru"
de O.P.    |    07 Ian 2015   •   07:11

Noul val de ninsori din Europa a făcut deja prima victimă. Un elev a murit după ce autocarul în care se afla s-a răsturnat pe şosea în centrul Turciei, din cauza poleiului. E cod portocaliu de ninsori în nouă departamente din Franţa şi în mare parte din Grecia.

Zăpada a căzut în timpul nopţii în Attica, dar şi pe insulele Ciclade, Evia şi Creta. Stratul consistent de nea şi temperaturile ce au coborât până sub minus 10 grade au condus la apariţia poleiului, care a dat peste cap traficul

Gerul s-a abătut şi asupra Turciei, iar stratul de zăpadă va ajunge chiar şi până la un metru înălţime în regiunile montane. Utilajele încearcă să recupereze vehiculele abandonate pe şosele şi să se asigure că toţi oamenii blocaţi pe şosele sunt în siguranţă. Pentru a preveni o tragedie, mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale au fost închise.

Şi Franţa a intrat sub incidenţa codului portocaliu de ninsori şi gheaţă. Avertizarea emisă pentru nouă departamente din nord-est va fi valabilă până astăzi, la ora 16.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! Harta zonelor vizate
x close