Antena 3 CNN Externe "Mi-am acoperit faţa cu sângele fratelui meu, pentru a-i păcăli pe cei care îmi omorau familia". Coşmarul unui băieţel din Siria

"Mi-am acoperit faţa cu sângele fratelui meu, pentru a-i păcăli pe cei care îmi omorau familia". Coşmarul unui băieţel din Siria

"Mi-am acoperit faţa cu sângele fratelui meu, pentru a-i păcăli pe cei care îmi omorau familia". Coşmarul unui băieţel din Siria
30 Mai 2012   •   13:55

Un copil de numai 11 ani a povestit cum şi-a acoperit faţa cu sângele fratelui său, pentru a-i păcăli pe ucigaşii familiei sale. Bărbaţii înarmaţi, loiali Guvernului, intraseră deja în casă şi omorâseră şase membri ai familiei sale în timpul masacrului de la Hula, scrie Mediafax.

Trupele au ajuns în districtul său sâmbătă, în jurul orei 03.00, cu câteva ore după ce obuzele au început să cadă peste Hula.

"Au venit în vehicule blindate şi erau şi câteva tancuri", susţine el. "Au tras cinci gloanţe în uşa casei noastre. Au spus că îi vor pe Aref şi Shawki, tatăl şi fratele meu. Apoi au întrebat de unchiul meu, Abu Haidar. Îi ştiau şi lui numele", a explicat băiatul."Mama a strigat la ei. I-a întrebat: Ce vreţi de la soţul şi fiul meu? Un bărbat chel şi cu barbă a împuşcat-o cu o mitralieră. Apoi au ucis-o pe sora mea, Rasha, cu aceeaşi armă. Ea avea cinci ani. După care l-au împuşcat pe fratele meu Nader în cap şi în spate. Am văzut cum sufletul lui i-a părăsit corpul în faţa mea. Au tras în mine dar glonţul a trecut pe lângă mine şi nu am fost lovit. Tremuram aşa de tare încât am crezut că mă vor vedea. Mi-am acoperit faţa cu sânge ca să creadă că am murit", povesteşte el.

Paralizat de frică, băiatul a rămas la intrarea în casă, în timp ce bărbaţii înarmaţi au ucis toţi membrii familiei sale în faţa lui.

Crezând că au terminat, bărbaţii au mers în alte camere de unde au început să fure diverse bunuri. La ieşirea din casă, i-a găsit şi pe cei trei bărbaţi pe care îi căutau. "L-au împuşcat pe tata şi pe unchiul meu. Apoi l-au găsit pe Aref, fratele meu mai mare, lângă uşă. L-au împuşcat şi pe el", adaugă copilul.

Băiatul a reuşit să fugă în casa unchiului său imediat după ce vehiculele blindate au părăsit strada. Numai câteva minute mai târziu, aceiaşi bărbaţi au bătut la uşă întrebându-l pe unchiul lui dacă ştie cine locuieşte în casa pe care tocmai o distruseseră.

"Nu ştiau că era rudă cu mine şi când au vorbit cu el au descris şase persoane ucise în casa mea. Ei m-au inclus şi pe mine. Au crezut că am murit", a povestit el.

×
Subiecte în articol: obuze
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close