Antena 3 CNN Externe Mihai Gâdea transmite condoleanţe familiilor celor doi jurnalişti ucişi în Mali: Trebuie să ne arătăm respectul pentru curajul lor. Aşa sunt jurnaliştii adevăraţi, iar memoria lor trebuie păstrată

Mihai Gâdea transmite condoleanţe familiilor celor doi jurnalişti ucişi în Mali: Trebuie să ne arătăm respectul pentru curajul lor. Aşa sunt jurnaliştii adevăraţi, iar memoria lor trebuie păstrată

Mihai Gâdea transmite condoleanţe familiilor celor doi jurnalişti ucişi în Mali: Trebuie să ne arătăm respectul pentru curajul lor. Aşa sunt jurnaliştii adevăraţi, iar memoria lor trebuie păstrată
de S.T.    |    04 Noi 2013   •   16:45
Antena 3 a adus un omagiu celor doi jurnalişti francezi de Radio France International executaţi în Mali de către grupări teroriste împotriva cărora luptă Parisul.

Mihai Gâdea şi mai mulţi colegi de-ai noştri au mers la ambasada Franţei pentru a depune o coroană în memoria jurnaliştilor francezi Ghislaine Dupont şi Claude Verlon.



Mihai Gâdea a înmânat o scrisoare de condoleanţe din partea postului nostru de televiziune, pentru ambasada Franţei şi pentru statul francez.

"Regretăm şi ne-am exprimat în mod evident condoleanţele. Franţa este îndoliată pentru că a pierdut doi jurnalişti, dar cred că toată presa mondială ar trebui să fie într-un doliu din cauza acestei pierderi", a spus directorul Antenei 3.

"Este atât de important ceea ce fac jurnaliştii(...) Ceea ce noi am simţit din momentul în care am aflat de acest lucru este un moment de suferinţă pentru presă şi ce bine ar fi ca astfel de momente să nu se repete. Trebuie să ne arătăm respectul pentru curajul lor şi pentru faptul că nu le-a fost teamă să-şi facă meseria atunci când au crezut că acesta este drumul lor. Aşa sunt jurnaliştii adevăraţi şi memoria lor trebuie păstrată", a menţionat realizatorul Tv.

Potrivit lui Mihai Gâdea, tragediile de felul acesta aduc indignare şi furie, apoi tristeţe şi amărăciune.

Răzvan Dumitrescu, jurnalist al Antenei 3, a transmis de asemenea un mesaj de încurajare tuturor jurnaliştilor.


Ghislaine Dupont şi Claude Verlon, în vârstă de 57, respectiv 55 de ani, aveau o experienţă vastă în jurnalism şi nu erau la prima întâlnire cu situaţia tensionată din Mali. Aceştia au fost răpiţi sâmbătă şi găsiţi, fără suflare, două ore mai târziu.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi jurnalişti francezi ucişi cu sânge rece în Mali au ajuns acasă luni dimineaţa. Guvernele din Franţa şi Mali au condamnat actul pe care l-au catalogat drept barbar şi laş.

Într-o tăcere mortuară, sicriele cu trupurile neînsufleţite ale jurnaliştilor francezi ucişi în Mali au fost purtate de soldaţi la avionul cu care au plecat spre ţara natală, nu înainte de a primi onoruri în cadrul unei ceremonii militare.

La aceasta au asistat şi colegii de la Radio France Internationale, care au zburat către Mali special pentru a-i conduce acasă pe cei care le erau mentori.

Între timp, jurnaliştii de la France 24 au stat de vorbă, prin telefon, cu ultima persoană care i-a văzut în viaţă pe jurnalişti. Este vorba despre purtătorul de cuvânt al unei grupări separatiste, care le-a dat un interviu lui Ghislaine şi Claude, cu câteva minute înainte ca aceştia să fie răpiţi.

Oficialul spune că, la finalul interviului, cei doi au fost sunaţi de cineva din oraş cu care aveau programată o întâlnire, însă nu ştie despre cine este vorba.

Atât autorităţile de la Paris, cât şi cele de la Bamako au condamnat această faptă atroce.


×
Subiecte în articol: omagiu condoleante
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close