Antena 3 CNN Externe 250 de milioane de infectări cu Covid-19 estimate luna aceasta, în China

250 de milioane de infectări cu Covid-19 estimate luna aceasta, în China

Sute de milioane de oameni s-au infectat cu Coronavirus, luna aceasta în China, potrivit unei estimări interne a celor mai importanți oficiali din domeniul sănătății din această țară.

250 de milioane de infectări cu Covid-19 estimate luna aceasta, în China
Sursa foto: getty images
de Ioana Mircea    |    24 Dec 2022   •   23:01

Dacă este corectă, estimarea de 250 de milioane de infectări cu Covid-19 ar reprezenta aproximativ 18% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei și ar reprezenta cea mai mare epidemie de Covid-19 de până acum la nivel global.

Cifrele citate au fost prezentate miercuri în timpul unei reuniuni interne a Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) din China, potrivit celor două publicații - care au citat surse implicate în discuții. Rezumatul NHC al reuniunii de miercuri a precizat că aceasta a discutat tratamentul pacienților afectați de noua epidemie.

Ieri, o copie a ceea ce se presupune a fi notele reuniunii NHC a fost distribuită pe rețelele de socializare chineze și văzută de CNN; autenticitatea documentului nu a fost verificată, iar NHC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Atât Financial Times, cât și Bloomberg au prezentat foarte detaliat discuțiile purtate de autorități cu privire la modul de gestionare a epidemiei.

Printre estimările citate în ambele rapoarte, se numără dezvăluirea că numai marți, 37 de milioane de persoane au fost nou infectate cu Covid-19 în întreaga China. Acest lucru contrasta dramatic cu numărul oficial de 3.049 de noi infecții raportate în acea zi.

Financial Times a declarat că Sun Yang - un director adjunct al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor - a fost cel care a prezentat cifrele oficialilor în timpul ședinței cu ușile închise. Sun a explicat că rata de răspândire a Covid în China este încă în creștere și a estimat că mai mult de jumătate din populația din Beijing și Sichuan era deja infectată, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: COVID-19 China
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close