Antena 3 CNN Externe Ministerul Sănătăţii din Italia estimează o revenire la normalitate în 7-15 luni

Ministerul Sănătăţii din Italia estimează o revenire la normalitate în 7-15 luni

Autorităţile sanitare din Italia estimează că s-ar putea reveni la normalitate, în urma pandemiei de COVID-19, într-un interval cuprins între 7 şi 15 luni, dar cu anumite condiții ce țin de vaccinarea populației și protecția oferită de vaccin.

Ministerul Sănătăţii din Italia estimează o revenire la normalitate în 7-15 luni
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Mar 2021   •   21:53

''Dacă presupunem că vaccinarea oferă protecţie şi împotriva infectării, nu doar împotriva îmbolnăvirii, şi protejează pentru cel puţin doi ani, vaccinând 240.000 de persoane zilnic am putea reveni la normalitate în 7-15 luni'', a declarat, marți, la o şedinţă parlamentară, directorul pentru prevenţie din Ministerul Sănătăţii italian, Gianni Rezza, potrivit presei locale.

''Frânarea variantelor mai periculoase (ale coronavirusului) şi domolirea progresiei pandemiei sunt fundamentale pentru protejarea campaniei de vaccinare (...) Dacă facem acum eforturi, cu această strategie vom avea un efect pozitiv în câteva luni'', a argumentat el.

Oficialul italian a ţinut să adauge că, pe lângă vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, în lunile următoare ar putea fi autorizate şi alte vaccinuri, primul aşteptat fiind cel produs de Johnson & Johnson, care ar putea fi autorizat săptămâna aceasta de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Italia a înregistrat 376 de noi decese asociate COVID-19, faţă de 318 în ziua anterioară. Luni, 231 de noi pacienţi au ajuns la terapie intensivă, iar marţi 278.

În Italia s-au administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin, dar mai puţin de 1,7 milioane de persoane au primit şi a doua doză, dintr-o populaţie de circa 60 de milioane de persoane.

×
Subiecte în articol: revenire la normalitate vaccinarea
Parteneri
Noi detalii despre DJ Lalla, tânăra moartă la Mamaia
x close